PRIMORAC U KINI: Posebno se razgovaralo na temu novih forenzičkih tehnologija

Autor: dnevno.hr

Kineski stručnjaci su se posebno zanimali za model personalizirane medicine koji upravo uvodi hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina, a čiji je predsjednik Upravnog vijeća Dragan Primorac.

Na poziv Chen Guoqianga, jednog od vodećih kineskih političara i generalnog sekretara KP kineske provincije Shaanxi, prof.dr. Primorac boravi u Kini. Provincija Shaanxi s više od 40 milijuna žitelja i BDP-om većim od 300 milijardi dolara posebno skrbi o razvoju sektora obrazovanja, znanosti i zdravstva i to su bile ključne teme bilateralnih razgovora.

Zbog iznimno brzog gospodarskog rasta provincija je nedavno zaposlila 46 vodećih poslovnih ljudi svijeta koji se nalaze na popisu World Top 500 Enteprizes, kako bi pripremili razvoj slijedećeg investicijskog ciklusa. Kineski stručnjaci su se posebno zanimali za model personalizirane medicine koji upravo uvodi hrvatska Specijalna bolnica Sv. Katarina, a čiji je predsjednik Upravnog vijeća Dragan Primorac.

Suočeni s pojačanim sigurnosnim prijetnjama posebno se razgovaralo na temu novih forenzičkih tehnologija u svrhu prevencije i otkrivanja globalnih terorističkih i bioterorističkih prijetnji. Kineske gospodarstvenike je najviše zanimalo političko i investicijsko okružje u Hrvatskoj nakon upravo održanih parlamentarnih izbora. Tijekom boravka Dragan Primorac je održao predavanje, nakon čega se susreo i s ostalim čelnicima Provincije.

Završno, tijekom svečane ceremonije Prof. Wang Shuguo-m predsjednik Sveučilišta Jiaotong, jednog od najvećih kineskih Sveučilišta prof.dr.Primorcu je zbog njegovih dosadašnjih zasluga u razvoju svjetske znanosti uručio odluku o izboru u profesora Sveučilišta Jiaotong. Ceremoniji je nazočio i vodeći američki forenzičar i bliski suradnik prof. Primorca, prof. Henry Lee u čiju čast kineske vlasti ovih dana otvaraju muzej “Dr. Henry Lee”.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.