Wikimedia Commons

Preminuo poznati glazbenik i pjesnik Leonard Cohen

Autor: T. P.

Neki od najvećih hitova ovog pjevača su "Suzanne", "I'm Your Man", "So Long Marianne" i "Bird on the Wire", koju su izvodili mnogi glazbenici, među njima i Johnny Cash i Joe Cocker.

Poznati kanadski glazbenik i pjesnik Leonard Cohen umro je u 82. godini života.

“S velikom tugom objavljujemo kako je legendarni pjesnik, kantautor i umjetnik, Leonard Cohen, preminuo. Izgubili smo jednog od najuvaženijih i najplodnijih vizionara”, stoji u objavi na njegovu službenom Facebook profilu.

Detalji o smrti nisu poznati, a pokop će se ovih dana održati u Los Angelesu.

capture

Neki od najvećih hitova ovog pjevača su “Suzanne”, “I’m Your Man”, “So Long Marianne” i “Bird on the Wire”, koju su izvodili mnogi glazbenici, među njima i Johnny Cash i Joe Cocker, a posljednji, 14. album – You Want It Darker – objavio je prošlog mjeseca te upravo u njemu promišlja i o vlastitoj smrti.

Cohen je 2008. godine uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.

“Ovo je za mene veoma neobično. Nisam mislio da ću dobiti ovu počast, niti sam se usudio sanjati o tome”, rekao je tom prigodom.

Rođen je 21. rujna 1934. u imućnoj židovskoj obitelji u Montrealu. Studentske godine je posvetio pisanju poezije. Objavio je nekoliko zbirki pjesama, ali mu one nisu mogle osigurati sredstva za život pa je svoj spisateljski dar ugradio u glazbu. Kada se sredinom 60-ih doselio u New York – počeo je uspješnu karijeru kantautora.

Autor: T. P.