en.wikipedia.org

Potvrđeno: Na Mauricijusu pronađen dio nestalog malezijskog zrakoplova

Autor: T. P.

Crne kutije još nisu pronađene te uzrok pada zrakoplova nije potvrđen.

Malezijske i australijske vlasti potvrdile su da je dio krila koji je otkriven na otoku Mauricijusu u Indijskom oceanu otpao s nestalog zrakoplova kompanije Malaysia Airlines na letu MH 370.

Komad zrakoplova pronađen je u svibnju, a nakon analize potvrđeno je da dio broja pronađen na zakrilcu pokazuje da je riječ o nestalom malezijskom Boeingu 777.

Podsjetimo, zrakoplov je s 239 putnika i članova posade nestao 8. ožujka 2014. godine, na letu iz Kuala Lumpura u Peking. Na obalama Indijskog oceana pronađeno je nekoliko dijelova olupine koje je izbacila voda, ali nijedan dosad otkriveni dio nije pomogao da se odredi točna lokacija pada zrakoplova. Crne kutije još nisu pronađene te uzrok pada zrakoplova nije potvrđen.

Pretraživanje 120 tisuća kvadratnih kilometara Indijskog oceana trajat će do prosinca te ne pronađu li se do tada novi dokazi, potraga će tu stati.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.