Flickr

POTRES U SJEVERNOJ KOREJI: Je li Kim Jong-un izveo novi nuklearni test?!

Autor: Hina

Južnokorejska meteorološka agencija je priopćila da analizira prve podatke

Kina je u subotu objavila da je zabilježila potres u Južnoj Koreji jakosti 3.4 stupnja vjerojatno uzrokovan eksplozijom, izazvavši bojazan da je ta izolirana komunistička država izvela novi nuklearni pokus.

No, južnokorejski geološki zavod izvijestio je kako je njegova analiza pokazala da se radi o prirodnom potresu, prenijela je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Pyongyang je 3. rujna izveo šesti i najjači nuklearni pokus tvrdeći da je testirao hidrogensku bombu koju može postaviti na interkontinentalnu balističku raketu i izazvala osude međunarodne zajednice.

Kineski seizmolozi kažu da se tlo zatreslo na mjestu gdje je izveden posljednji nuklearni pokus, izvijestila je kineska novinska agencija Xinhua podupirući teze da je potres izazvan ljudskom aktivnošću.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un obrušio se ovaj tjedan na svjetske čelnike zbog novih oštrijih sankcija protiv njegovog komunističkog režima zbog nastavka razvoja nuklearnog i raketnog programa.

Nova eskalacija u odnosima SAD-a i S.Koreje uslijedila je nekoliko dana nakon govora Donalda Trumpa pred Općom skupštinom UN-a, u kojemu je sjevernokorejskog čelnika nazvao “čovjekom raketom” u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju u potpunosti uništiti. U četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji.

Samo nekoliko sati nakon informacije o pooštravanju sankcija, Kim Jong-Un je Trumpa nazvao “mentalno poremećenom osobom” koja će “skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji”.




IGNORIRALI TRUMPOVE KRITIKE: Iran uspješno testirao novi balistički projektil!




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.