screenshot/Twitter
screenshot/Twitter

Što je čudno na ovoj fotografiji? SAD na nogama zbog ovog Afroamerikanca (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Napetost s dozama rasizma u SAD-u je na vrlo visokoj razini, a slučaj ubojstava Afroamerikanaca te potom policajaca dokaz je eskalacije problema kojim se ta zemlja mora detaljnije baviti.

SAD potresa priča o ubojstvu dvojice Afroamerikanaca uslijed policijske brutalnosti te potom prosvjeda protiv rasizma tijekom kojeg su ubijena četiri policajca. Tijekom prosvjeda u Dallasu dva su snajperista otvorila vatru i ranila 11 policajaca, od kojih su četiri podlegla ozljedama. Uslijed kaosa koji je nastao na ulicama ovog američkog grada, jedan je Afroamerikanac uslikan s oružjem u rukama među prosvjednicima, a na društvenim je mrežama ubrzo krenula potraga za njim kao potencijalnim trećim osumnjičenim.

Capture

Fotografija pokazuje muškarca na prosvjedu “Black Lives Matter”, koji u rukama nosi AK-47. Fotografija je snimljena nekoliko trenutaka prije nego što se dogodio masakr te su mnogi nakon što je objavljena posumnjali da je on jedan od napadača. Međutim, ispostavilo se da je on tek jedan od prosvjednika, a činjenica da je otvoreno nosio oružje nije neuobičajena u Texasu u kojem je to i dopušteno. Sumnje su raspršene kada se na društvenim mrežama javio brat osumnjičenog, rekavši da je “osumnjičeni” Mark Hughes koji se potom sam predao u ruke policije te je utvrđeno da nema ništa s napadom.


>>> KAOS NA ULICAMA DALLASA: Zbog ubojstva Afroamerikanaca snajperisti ubili 4 policajca! (VIDEO)


Desk

Desk

Napetost s dozama rasizma u SAD-u je na vrlo visokoj razini, a slučaj ubojstava Afroamerikanaca te potom policajaca dokaz je eskalacije problema kojim se ta zemlja mora detaljnije baviti.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI