Wikipedia ILUSTRACIJA

POSLJEDNJA OFENZIVA? Irak u pustinji pokrenuo veliku akciju protiv IS-a!

Autor: Hina

Iračke snage su prošli petak zauzele pogranični grad Ravu, posljednji preostali grad pod kontrolom Islamske države

Irak je u četvrtak u zapadnoj pustinji pokrenuo posljednju vojnu operaciju radi uklanjanja zadnjih uporišta džihadista Islamske države u zemlji.

“Vojska, savezna policija i paravojne snage Hašd al-Šaabija počele su jutros veliku operaciju čišćenja pustinjskog područja Al-Džazire koje se proteže na pokrajine Salahedin, Niniv i Al-Anbar”, izjavio je u priopćenju general Abdelamir Jaralah, šef operacija Združenog operativnog zapovjedništva.

Irački premijer Haider al-Abadi rekao je u utorak da je Islamska država poražena iz vojne perspektive ali da će proglasiti konačnu pobjedu nakon što IS-ovi vojnici budu iskorijenjeni iz pustinje.

Iračke snage su prošli petak zauzele pogranični grad Ravu, posljednji preostali grad pod kontrolom Islamske države, ukazujući na krah “kalifata” proglašenog nakon IS-ova zauzimanja većine sjevernog i zapadnog Iraka 2014.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.