Screenshot / Youtube

Pomahnitali mladić (17) sjekirom napao putnike u vlaku! Ministar: ‘Riječ je o izbjeglici, u Njemačku je stigao lani’

Autor: M. M.

U Njemačku je vjerojatno stigao balkanskom rutom, a prije dva tjedna udomila ga je jedna njemačka obitelj.

Troje ljudi teško je ozlijeđeno sinoć kada ih je pomahnitali muškarac napao sjekirom i nožem u vlaku kod njemačkog grada Würzburga. Jedna osoba lakše je ozlijeđena, dok ih je 14 u stanju šoka.

Prema pisanju njemačkih medija, radi se o 17-godišnjem Afganistancu koji je bez pratnje putovao u njemački Wurzburg. Mladića je ubila policija koja je odmah krenula u akciju i onemogućila mu bijeg.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem”, rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann i dodao da je mladić živio u Ochsenfurtu gdje je bio prijavljen kao izbjeglica. U Njemačku je vjerojatno stigao balkanskom rutom ,a prije dva tjedna udomila ga je jedna njemačka obitelj.

Prilikom napada uzvikivao je Allahu ekber!, piše njemački Bild.

Željeznička linija između Ochsenfurta i Würzburga je trenutno prekinuta, javljaju mediji.

 




Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.