screenshot/Twitter

POKOLJ U GVATEMALI: Banda napala bolnicu i ubila najmanje 6 osoba

Autor: Hina

Među šestero ubijenih su tri zaštitara i bolnički domar

Najmanje je šestero ljubi ubijeno a 12 ozlijeđeno u srijedu u napadu na bolnicu za koji se sumnjiči banda koja je pokušala osloboditi zatvorenog suradnika koji je tamo bio radi pregleda, rekli su policija i bolnički službenici.

“Anderson Daniel Cabrera, pripadnik bande Mara Salvatrucha, je dolazio na liječnički pregled”, rekao je policijski glasnogovornik Jorge Aguilar. “Sumnjiče se da su ga željeli osloboditi”.

Policija je uhitila petoricu od sedmorice osumnjičenih članova bande koji su bili naoružani jurišnim puškama kada su napali bolnicu Roosevelt u Guatemala Cityju, ali je Cabrera pobjegao, rekao je Aguilar.

Među šestero ubijenih su tri zaštitara i bolnički domar, rekao je Edwin Bravo, ravnatelj bolnice San Juan de Dios gdje su prebačeni povrijeđeni.

Podovi hodnika su bili prekriveni krvlju, a zidovi izbušeni metcima.

Poput El Salvadora i Hondurasa, Guatemala se muči s endemskim nasiljem banda, posebice s moćnom Mara Salvatruche (MS-13) i njezinim protivnikom Calle 18, koje siju teror u siromašnim četvrtima diljem Središnje Amerike.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.