screenshot/HRT

Počela je selidba: Trump napustio New York, kamioni stigli pred Bijelu kuću

Autor: dnevno.hr

Dosadašnji predsjednik Barack Obama s obitelji uskoro napušta Bijelu kuću koja mu je bila dom osam godina

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump sutra ulazi u Bijelu kuću praćen mnogim skandalima, suočen s vrlo niskim rejtingom, sukobom s vlastitim obavještajnim službama i medijima, polariziranim američkim društvom i svijetom prepunim kriza. Trump je napustio New York i putuje u Washington gdje ga ne očekuje topla dobrodošlica svih.

Ispred Capitol Hilla prosvjednici koji traže da se njegov madat završi i prije nego što je počeo. Istodobno ispred Bijele kuće kamioni za selidbu, javlja HRT. Dosadašnji predsjednik Barack Obama s obitelji uskoro napušta Bijelu kuću koja mu je bila dom osam godina. U punom su jeku pripreme za inauguraciju novoga predsjednika koja će stajati oko 200 milijuna dolara.

Brojni su izazovi pred novoizabranim predsjednikom. I prije službene prisege suočava se s kongresnom istragom o tome je li njegov izborni stožer bio u dosluhu s Rusijom. Uz to, optužuju ga za nepotizam. Nakon njegovih najava o reformi zdravstvenog sustava nastala je zbrka u redovima republikanaca. Prema posljednjoj anketi, o Donaldu Trumpu samo 40 posto Amerikanaca ima pozitivno mišljenje.

12inauguracija.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Desk

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.