‘Pobjeda Hillary Clinton znači atomski rat’

Autor:

'Pripremite se za rat s Rusijom ako Hillary Clinton bude izabrana za predsjednicu", kaže jedan od četiri kandidata na američkim izborima, Jill Stein. Stvar je u tome što je Jill Stein kandidat progresivističke Zelene stranke, ljevičarka i radikalna feministica.

Unatoč tome što bi po svjetonazoru trebala biti mnogo bliža Clinton, ona nju smatra osjetno većim zlom od Trumpa. “Izbor Hillary Clinton je atomska gljiva u perspektivi”, kaže ona (“mushroom cloud waiting to happen”). Malo je inače poznato da na američkim predsjedničkim izborima sudjeluje još dvoje kandidata, pored Trumpa i Clinton, a i to dvoje nije naročito zanimljivo: nekidan libertarijanac Johnson nije imao pojma što je to Aleppo, ni gdje je to uopće, ni što se tamo događa, a Stein zastupa stavove koji su inače i za liberalnim ludilom zahvaćenu Ameriku često pretjerani. Iako, možda i ne bi bili kad bi iza nje stajala Demokratska stranka, ali ne stoji. Stoje tek Zeleni.

“Na ovim izborima, mi ne biramo samo kakav svijet želimo imati i hoće li on ići naprijed, nego hoće li planete uopće biti”, upozorava Stein, objašnjavajući kako Clintoničin militarizam s prstom na obaraču prijeti atomskim holokaustom. Iako se Stein, kao teška ljevičarka, jasno protivi Trumpu, ona smatra kako su opasnosti od Hillary Clinton na mjestu predsjednika SAD “vjerojatno još neizbježnije i intenzivnije”. Stein je rekla da je Clinton ratnohuškač i kako je “gotovo bez ičije pomoći” uvela SAD u rat u Libiji, te kako bi mogla odvesti SAD i u atomski rat s Rusijom bude li izabrana.

U četvrtak je za Fox Business dala intervju u kom je među ostalim rekla:

“I ona (Clinton) je rekla da će uvesti zonu zabrane letova u Siriji, što je u osnovi jednako objavi rata Rusiji, koja je tamo prema međunarodnom pravu, pozvana u pomoć od strane aktualne i demokratski izabrane vlasti. Sviđalo se to kome ili ne, Rusiju štiti međunarodno pravo, i oni po zakonu imaju pravo biti tamo. Ako proglasimo “no fly” zonu, to znači da se moramo pripremiti za rat s Rusijom. I mi i oni raspolažemo s preko 2.000 atomskih projektila spremnih za lansiranje na najmanji znak uzbune. Ovo je najopasniji trenutak – prema bivšem predjedniku SSSR-a, Mihailu Gorbačovu, koji je prije dva tjedna rekao kako je ovo najopasniji trenutak ikad u povijesti za izbijanje atomskog rata.”

Stein je ovo elaborirala preko intervjua uživo preko Facebooka s progresivistom Marcom Lamontom Hillom, koji podržava Stein, ne Clinton. “Ne samo u pogledu klime, ne samo u pogledu tih ratova u koje je Hillary dokazano bila upletena i koji eskaliraju … od najgore moguće prokonfliktne militarističke politike koja je moguća, i sad ona poziva na uspostavu zone zabrane letova iznad Sirije, što efektivno znači objavu rata Rusima… Zato je jako bitno da sad ustanemo protiv toga i počnemo graditi snagu koja će moći uraditi pravu stvar”, kaže Stein.

Ona je prethodno u Tweetovima napadala Clinton zbog korupcije, veza sa Saudijskom Arabijom, i nazvala je “kraljicom korupcije”.

U jednom tweetu, napisala je: “Sjećate li se kad je Clinton uzela donaciju od milijun dolara (za svoju “dobrotvornu udrugu”, op M.H) od Katara i nije to prijavila State Departmentu”? U drugom je napisala:

Saudijska Arabija:
-najveći donator Clinton fondacije
-Lobira u SAD preko Podestine grupe
-dobila je rekordne ugovore o naoružanju preko Obame/Clinton
– najveći sponzor terorizma

mailovi

Autor: