Wikimedia commons

PLANIRALI NAPAD! Trojica džihadista s Kosova uhićena u Veneciji

Autor: Dnevno.hr/HRT

Po pisanju dnevnika La Repubblica, policija je prisluškivala te osobe nekoliko mjeseci i čula ih kako "likuju" na telefonu nakon napada blizu parlamenta u Londonu 22. ožujka

Talijanska policija objavila je u četvrtak da je u Veneciji uhitila tri osobe podrijetlom s Kosova, osumnjičene da su željele izvesti napad u tom gradu.

Nakon što su ustvrdile “vjersku radikalizaciju” osumnjičenih, snage reda skupile su dovoljno elemenata o njihovim aktivnostima da uhite i privedu tri osobe, “sve podrijetlom s Kosova”, priopćila je policija.

Po pisanju dnevnika La Repubblica, policija je prisluškivala te osobe nekoliko mjeseci i čula ih kako “likuju” na telefonu nakon napada blizu parlamenta u Londonu 22. ožujka. Neki od njih izrazili su spremnost da se idu boriti u Siriju s islamističkom milicijom, po istom izvoru.

“Teroristički napad u Londonu i oduševljeni komentari osumnjičenih nametnuli su hitnu intervenciju istražitelja”, piše La Repubblica, navodeći da je skupina Kosovara iskazala namjeru “da nešto slično učini u Veneciji”.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.