Ilustracija

PAPIR KOJI JE TRUMPU OTVORIO PUT: Otkriven detalj iz obiteljske prošlosti!

Autor: T. P.

Obitelj Trump bilježi zanimljiv detalj koji je Donaldu Trumpu na neki način odredio život

U Zemaljskom muzeju u Speyeru, u njemačkoj saveznoj pokrajini Falačko Porajnje, povjesničar Roland Paul pronašao je zanimljiv papir koji je na neki način odredio sudbinu Donalda Trumpa. Naime, riječ je o pismu Trumpova djeda koji je pisao bavarskom princu Luitpoldu da ga ne deportira iz zemlje jer je izbjegao služenje vojnog roka.

Kako piše AP, njemački Bild je odštampao pismo koje je nastalo 1905. godine, a iz kojeg se vidi da Friedrich Trump moli “voljenog i mudrog” princa da ga ne deportira, što je neumoljivi princ Luitpold – odbio.

“Američki građanin Friedrich Trump, koji se trenutačno nalazi u Kallstadtu, obaviješten je da najkasnije do 1. svibnja tekuće godine mora napustiti državni teritorij Bavarske ili će biti protjeran”, stoji u pismu potpisanom 27. veljače 1905.

Trumpov djed, inače rođen u Kallstadtu, emigrirao je potom u SAD kao tinejdžer bez služenja vojnog roka. U Americi se obogatio te se kasnije pokušao vratiti u Njemačku iz koje je protjeran pa je, vrativši se u Ameriku, ondje i ostao i osnovao obitelj.  Ukrcao se na brod “Pennsylvania” za New York u Hamburgu 1. srpnja. Tri mjeseca kasnije u New Yorku rodio se Fred, otac Donalda Trumpa

Autor: T. P.