screenshot/Twitter

Papa Franjo posjetio Auschwitz i susreo se s preživjelim logorašima (FOTO)

Autor: T. P.

Papa Franjo se ispred "zida smrti" sastao s nekoliko preživjelih bivših zatočenika Auschwitz.

Papa Franjo posjetio je Auschwitz, bivši nacistički koncentracijski logor u kojem je ubijeno više od milijun ljudi, većinom Židova. On je nakon Ivana Pavla Drugog i Benedikta Šesnaestog treći poglavar Rimokatoličke crkve koji je posjetio ovaj nacistički logor. Pognute se glave pomolio na mjestu smaknuća te u tamnoj podzemnoj zatvorskoj ćeliji gdje je pogubljen katolički svetac, poljski svećenik Maximilian Kolbe koji se žrtvovao kako bi spasio život jednog logoraša.

Papa Franjo se ispred “zida smrti” sastao s nekoliko preživjelih bivših zatočenika  Auschwitz. Svakog je poljubio u obraze i rukovao se s njima, a potom je na zid smrti postavio veliku bijelu svijeću.

Podsjetimo, papa trenutno boravi u Krakowu na Susretu mladih koji traje šest dana, a okuplja oko 600 tisuća mladih katolika sa svih strana svijeta.

Capture1

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.