Photo Sinisa Hancic/PIXSELL
Photo Sinisa Hancic/PIXSELL

PAPA FRANJO PORUČIO: Terorizam raste ondje gdje je novac Bog

Autor: M.B.

Papa je poručio i kako su društvena nepravda i idolatrija novca među glavnim uzrocima terorizma. "Terorizam raste ondje gdje je novac Bog i gdje je novac a ne osoba - u središtu ekonomije", rekao je Papa.

U zrakoplovu na povratku u Rim nakon posjeta Poljskoj papa Franjo rekao je novinarima kako je pogrešno islam poistovjetiti s nasiljem. “Mislim da u gotovo svim religijama uvijek postoje male fundamentalističke skupine”, rekao je Papa te dodao: “Mi ih imamo”.
“Ne volim govoriti o islamističkom nasilju jer svaki dan kad pogledam novine vidim nasilje ovdje u Italiji – netko ubije svoju djevojku, netko ubije svoju svekrvu. To su počinili katolici”, rekao je. “Ako govorim o islamističkom nasilju, moram govoriti o katoličkom nasilju. Nisu svi muslimani nasilni”, rekao je.

Papa je poručio i kako su društvena nepravda i idolatrija novca među glavnim uzrocima terorizma. “Terorizam raste ondje gdje je novac Bog i gdje je novac a ne osoba – u središtu ekonomije”, rekao je Papa. “To je prvi oblik terorizma. To je temeljni terorizam protiv cijeloga čovječanstva.  O tome treba govoriti”, kazao je papa Franjo, prenosi Hrt.

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI