Epa

Palestinci nastavljaju intifadu, Izrael bombardirao Gazu!

Autor: Hina

Zračni udari bili su odgovor na raketne napade militanata u utorak navečer, koji su izazvali uzbunu u okrugu Hof Ashkelon na jugu Izraela

Izraelski zrakoplovi bombardirali su u srijedu ujutro Hamasove položaje na jugu Pojasa Gaze, potvrdio je glasnogovornik izraelske vojske. Raniji napadi iz Gaze nisu dosegnuli izraelski teritorij. Palestinski mediji javili su da su rakete pale na praznu zemlju unutar pojasa. Glasnogovornik je također potvrdio da su izraelske snage uhitile Hassana Yousefa, visokopozicioniranog člana radikalnog islamističkog pokreta Hamasa, u noćnim racijama na Zapadnoj obali.

The Times of Israel prenosi da je Yousef uhićen u svom domu u Ramallahu u jednoj od racija u kojima su ukupno privedena 32 Palestinca. Ministarstvo zdravstva Gaze objavilo je da su u izraelskim napadima u utorak poginula dva palestinska militanta. Izraelska vojska opovrgnula je pisanje palestinskih medija da ih je napao izraelski dron dok su se motociklima vozili sjevernom dijelom pojasa.

Regionalne napetosti pojačale su se od prošlotjedne odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da Jeruzalem prizna izraelskim glavnim gradom. Ulični prosvjedi su se smirili, ali su palestinske organizacije pozvale lokalno stanovništvo da u petak ponovno izađe na ulice.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.