screenshot:: twitter

OVO SU POSLJEDNJE RIJEČI PILOTA AVIONA KOJI SE SRUŠIO U KOLUMBIJI: ‘Padamo! Nema radara!’

Autor: A.P.

Svjetski mediji prenose kako je moguće da su posljednje riječi pilota potvrda teorije koje su se ovih dana pojavile u medijima, a prema kojima je uzrok ove strašne nesreće upravo nedostatak goriva.

Drugi pilot Juan Sebastian Upegui otkrio je Očajničke posljednje riječi pilota zrakoplova s brazilskim nogometašima, koji se srušio u Kolumbiji. On je tijekom leta u svom avionu čuo putem radijske veze kako je njegov tragično stradali kolega tražio pomoć od kontrole leta, piše britanski Daily Mail.

Pri padu aviona je poginula 71 osoba, dok ih je šest preživjelo. Naime, pilot srušenog aviona Miguel Alejandro Quiroga Murakami, vikao je “nemamo goriva”, “dogodio se potpuni kvar elektronike” te da ne radi ni GPS ni radar. Panično je molio za pomoć: “Pomozite nam, padamo”, vikao je.

“GPS ne radi, ne znam što se događa. Sada više nemam ni kontakt s radarom. Padamo, pomozite! Dajte nam koordinate za pistu na koju možemo sletjeti. Nalazimo se na samo 300 metara visine”, vikao je pilot.

Svjetski mediji prenose kako je moguće da su posljednje riječi pilota  potvrda teorije koje su se ovih dana pojavile u medijima, a prema kojima je uzrok ove strašne nesreće upravo nedostatak goriva.

Istražitelji tvrde da je “vrlo neobično” što nakon udara avion nije eksplodirao.Danas su brazilski mediji objavili i izjavu stjuardese koja je preživjela pad, a koja je navodno izjavila da je avion ostao bez goriva svega par minuta prije nego što je trebao sletjeti u zračnu luku Jose Maria Cordova.

Autor: A.P.

VEZANE VIJESTI