screenshot/vimeo

Ovako vođa ISIL-a motivira borce: ‘Pretvorite noći nevjernika u dane, neka krv teče u rijekama!’

Autor: T. P.

"Ova bitka i totalni rat, i veliki džihad koji Islamska država danas vodi samo nas učvršćuju u našoj vjeri da je, ako Bog da, sve ovo uvod u pobjedu", rekao je vođa ISIL-a.

Vođa ISIL-a, Abu Bakr al-Baghdadi, poslao je vojnicima prvu audio-poruku u godini, a u kojoj ih motivira na krvavu borbu – do smrti.

Poručio je to u četvrtak svojim sljedbenicima dodavši da nema povlačenja u “totalnom ratu” koji se vodi protiv njih u Mosulu.

“Ova bitka i totalni rat, i veliki džihad koji Islamska država danas vodi samo nas učvršćuju u našoj vjeri da je, ako Bog da, sve ovo uvod u pobjedu”, rekao je vođa ISIL-a, piše The Guardian.

Baghdadi je pozvao stanovništvo mosulske pokrajine Ninive da “ne popusti u džihadu” protiv “neprijatelja Boga”. Svoje borce samoubojice pozvao je da “pretvore noći nevjernika u dane, da izazovu kaos u njihovim zemljama i učine da krv teče u rijekama”.

Onima koji padnu u kušnju da pobjegnu poručio je da bi trebali “znati da je vrijednost ostanka na vlastitoj zemlji u časti tisuću puta veća od cijene nečasnog povlačenja”, zaključio je.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.