dnevno.hr

OVACIJE KIKAŠU I U STUTTGARTU: Svi su htjeli vidjeti velikoga heroja koji se nije bojao umrijeti za Domovinu

Autor: dnevno.hr

Film je mnoge vratio u doba stvaranja neovisne Hrvatske, u vrijeme kada je ova Kikaševa akcija toliko značila moralu hrvatskih branitelja i moralu cijele Hrvatske.

Pred prepunom dvoranom u kojoj je bilo oko 400 osoba, u Stuttgartu je održana europska pretpremijera igrano-dokumenarnoga filma “Nisam se bojao umrijeti” , priča o Antonu Kikašu, redatelja Jakova Sedlara, prema scenariju Hrvoja Hitreca. Premijeri je nazočio i glavni heroj ove velike hrvatske priče, Anton Kikaš koji je stigao iz Toronta.
U organizaciji Hrvatske katoličke misije  Stuttgart, Hrvatske kulturne zajednice 1984. Stuttgart te Hrvatske zajednice Hercegivina Stuttgart svečanoj pretpremijeri nazočili su i hrvatski generalni konzul Slavko Novokmet, bošnjački konzul Zvonko Mišković, Predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Zrinko Jurić te ugledni hrvatski iseljenik Ante Zovko. U svome obraćanju publici naglasili su koliko je velik i važan bio povijesni domoljubni čin Antona Kikaša na samome početku obrambenoga Domovinskog rata.

Projekciju je publika pratila sa izuzetnim zanimanjem, dišući u svakoj sceni s glavnim protagonistom ove izuzetne priče. Film je mnoge vratio u doba stvaranja neovisne Hrvatske, u vrijeme kada je ova Kikaševa akcija toliko značila moralu hrvatskih branitelja i moralu cijele Hrvatske.

Posebno uzbuđenje u dvorani zavladalo je kada se nazočnima obratio Anton Kikaš. Svojim toplim i nadahnutim govorom koji je dirnuo svačije srce osvojio je cijelu dvoranu koja mu je nekoliko puta pljeskala. Bio je to pljesak iz dubine duše svakoga nazočnoga koji je želio pozdraviti velikoga heroja koji se nije bojao umrijeti za svoju i našu Domovinu.
Europska premijerna projekcija filma “Nisam se bojao umrijeti” održat će se u subotu u Berlinu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.