Wikimedia Commons

OPASNOST NIJE PROŠLA: Predstavnički dom SAD-a izglasao prijedlog zakona o privremenom financiranju vlade

Autor: Hina

Petak je krajnji rok za glasovanje i ukoliko do ponoći se ne potvrdi, većina vladinih agencija će ostati bez novca i morat će prestati s radom

Američki Predstavnički dom donio je u četvrtak kasno navečer prijedlog zakon o privremenom financiranju savezne vlade, no opasnost od paralize državne uprave i dalje je velika jer bi zakonski prijedlog mogao naići na otpor Senata.

Većinski republikanski Predstavnički dom je s 230 glasova “za” i 197 “protiv” izglasao kratkoročni prijedlog zakona koji sada šalje u Senat. Usprkos republikanskoj većini od 51 člana i u tom domu parlamenta, njegova je sudbina neizvjesna jer je potrebno prikupiti glasove 60 senatora, a neki republikanci su već sada najavili da će biti protiv.

Petak je krajnji rok za glasovanje i ukoliko do ponoći Senat ne potvrdi taj prijedlog zakona, većina vladinih agencija će ostati bez novca i morat će prestati s radom.

Posljednji put je savezna vlada bila zatvorena u listopadu 2013., a paraliza državne uprave trajala je 16 dana. Prijedlog zakona koji je donio Predstavnički dom poznat je kao neprekinuta rezolucija koja omogućuje financiranje savezne vlade tijekom razdoblja od 30 dana.

Predsjednik Donald Trump u posjetu je Pentagonu gdje je upozorio da bi zbog paralize vlade najviše izgubilo ministarstvo obrane.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.