www.flickr.com

ODBIJA OBJAVITI IMOVINSKU KARTICU: Novi problemi za Donalda Trumpa?

Autor: A.P.

AFP javlja kako Trump odbija objaviti svoju imovinsku karticu, kršeći tako dugu tradiciju američkih predsjedničkih kandidata. Njegova suparnica Hillary Clinton to je učinila.

Donald Trump je 1995. u svojoj poreznoj prijavi naveo gubitak od skoro 916 milijuna dolara, prema dokumentu koji je elektroničkom poštom prošli mjesec poslan jednom od novinara NYT-a.

Za tog milijardera plaćanje poreza je važno i osjetljivo. AFP javlja kako Trump odbija objaviti svoju imovinsku karticu, kršeći tako dugu tradiciju američkih predsjedničkih kandidata. Njegova suparnica Hillary Clinton to je učinila.

Prijava gubitka od 916 milijuna dolara, prema pisanju New York Timesa,  bila je dovoljna da Trumpu omogući da na sasvim legalan način od svojih prihoda koji su podložni oporezivanju odbije svake godine 50 milijuna dolara tijekom 18 godina, tj. do 2013.

Trumpov politički tabor navodi da je NYT došao u posjed spomenutog dokumenta na “ilegalan” način, nazvavši NYT “produženom rukom kampanje Hillary Clinton, Demokratske stranke i njihovih posebnih globalnih interesa”.

Osim toga, nadodaju i kako je Trump “vješt poslovni čovjek” koji poznaje poreznu politiku bolje od bilo koga tko se ikada kandidirao za američkog predsjednika.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.