Obama žestoko protiv Trumpa: On je prijetnja teško stečenim građanskim slobodama

Autor: Dnevno.hr

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je demokrate svih etničkih pripadnosti da izađu na izbore i daju glas Hillary Clinton, upozorivši da su na kocki sudbina SAD-a i svijeta.

Na skupu u Sjevernoj Karolini istaknuo je da je republikanski protukandidat Donald Trump prijetnja teško stečenim građanskim slobodama. Trump mu je uzvratio da bi trebao prestati agitirati za Clinton i usredotočiti se na vođenje zemlje, prenosi HRT.

Nitko ne želi još četiri godine Obame, izjavio je Trump pristašama u Pensacoli na Floridi. Dodao je da je Clinton posljednjih dana nije baš svoja.

Sudbina republike na vašim je leđima, istaknuo je Obama simpatizerima demokrata u Chapel Hillu, u ključnoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini. Ja nisam na kocki, ali reći ću vam što jest – poštenje, uljuđenost, pravda, napredak, na kocki je naša demokracija, rekao je predsjednik.

U završnici još uvijek neizvjesnih američkih izbora bespoštedna borba Hillary Clinton i Donalda Trumpa dodatno se zaoštrila nakon žestokih osobnih napada i stalnih optužbi za nesposobnost.

Republikanski kandidat je ponovo zapucao iz svog raspoloživog oružja, šest dana prije izbora: njegova demokratska suparnica mogla bi potaknuti ;treći svjetski rat uđe li u Bijelu kuću i kriva je jer je dopustila da u Sjedinjene Države uđu najopasniji i najagresivniji ilegalci dok je bila na dužnosti državne tajnice. Nema zdravog razuma i nikakve intuicije, istaknuo je Trump u ključnoj saveznoj državi Floridi kojom će tijekom dana proći uzduž i poprijeko i gdje će na predizbornim skupovima po svoj prilici opet pozvati da se Clinton strpa iza rešetaka.

Nakon napada na njezinu čestitost koji traju mjesecima, i demokratska kandidatkinja je odlučila uzvratiti udarce dok joj popularnost u anketama pada nakon neočekivanog pokretanja istrage o njezinoj elektroničkoj pošti u petak.
Trump je pokazao da nema osobine ni sposobnosti da bude predsjednik, rekla je Clinton koja u 69. želi postati prva američka predsjednica.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.