KEVIN LAMARQUE KEVIN LAMARQUE

OBAMA TRUMPU IZRAZIO DIVLJENJE: Najavio kako će raditi na mirnom prijenosu predsjedničkih dužnosti

Autor: A.P.

Pohvalio je i svoj tim s kojim je radio proteklih osam godina kazavši kako su učinili nevjerojatne stvari zbog koji su SAD sada jača i bolja zemlja.

Barack Obama kazao je kako je ponosan na Hillary Clinton, a Donaldu Trumpu je poželio da bude dobar u obavljanju svog posla na mjestu predsjednika. Naime, još uvijek aktualni predsjednik SAD obratio se naciji kazavši kako je tijekom noći razgovarao s pobjednikom predsjedničkih izbora Donaldom Trumpom i pozvao ga da dođe u Bijelu kuću u četvrtak kako bi razgovarali o uspješnom prijenosu predsjedničkih dužnosti.

– Jučer sam rekao da bez obzira tko pobijedi na izborima, sunce će sutra normalno izaći.  U međuvremenu sam imao priliku razgovarati s izabranim predsjednikom Trumpom i pozvao sam ga u Bijelu kuću da dogovorimo mirni prijenos vlasti. Nije tajna da se ja i izabrani predsjednik ne slažemo oko mnogih stvari. No, isti je takav slučaj bio sa mnom i predsjednikom Bushom pa je njegov tim profesionalno i sjajno odradio prijenos vlasti. Ja i moja administracija ugledat ćemo se na predsjednika Busha i njegov primjer – rekao je na početku govora Obama.

Osim toga, pohvalio je i kandidatkinju Demokrata Hillary Clinton kazavši kako je ona bila divna prva dama i najbolja tajnica koju je SAD mogla imati.

“Ponosan sam na nju kao i mnogi Amerikanci. Njena nominacija bila je povjesna i vjerujem da će s Trumpom raditi u najboljem interesu ljudi u Americi i cijelom svijetu. Jučer smo bili podijeljeni prema izboru, dan nakon se moramo sjetiti da smo svi jedan tim. Nismo prvo ni demokrati ni republikanci, već Amerikanci i patrioti koji žele najbolje ovoj zemlji. To sam čuo i od Trumpa sinoć i to je ono što ovoj zemlji treba – inkluzija, poštivanje institucija, vladavina zakona i poštivanje jedni drugih”, kazao je Obama.

Pohvalio je i svoj tim s kojim je radio proteklih osam godina kazavši kako su učinili nevjerojatne stvari zbog koji su SAD sada jača i bolja zemlja.

“Dignite glave jer ste učinili vlasti odgovornijim, efikasnijim i uslužnijim. Pomogli ste ljudima i sve to ostaje iza nas, novi predsjednik dobiva jaču zemlju. Svako iz mog tim treba biti izuzetno ponosan na sve što smo uradili”, poručio je Obama.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.