screenshot, youtube

OBAMA ODRŽAO PRVU PRESSICU NAKON TRUMPOVE POBJEDE: Evo što je rekao! (VIDEO)

Autor: A.P.

Na konferenciji za novinare Obama je govorio i o ostvarenjima i neuspjesima svojih mandata, a komentirao je i izborne rezultate svoje demokratske stranke.

U ponedjeljak je Barack Obama u svom prvom obraćanju medijima nakon predsjedničkih izbora rekao kako je novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump privržen NATO-u i transatlantskom savezu. Aktualni predsjednik SAD-a smatra kako Sjedinjene Države moraju ostati “svjetionik nade” i “nacija nužna” međunarodnoj zajednici, a Trumpa je pozvao da pruži ruku zabrinutim Amerikancima, prenosi Telegraph.

Na konferenciji za novinare Obama je govorio i o ostvarenjima i neuspjesima svojih mandata, a komentirao je i izborne rezultate svoje demokratske stranke.

Obama je kazao kako je tijekom izborne kampanje Trump dovodio u pitanje načela na kojima počiva Sjevernoatlantski savez, te se zauzima  za to da NATO bude snažan.

Na prvom sastanku s novinarima u Bijeloj kući nakon izbora Obama je također poručio: “Ti savezi nisu dobri samo za Europu, dobri su i za Sjedinjene Države”, rekao je Obama prije posljednjeg putovanja u svojstvu predsjednika u Europu gdje će posjetiti Grčku te Njemačku te je najavio da će takve poruke prenijeti saveznicima. Obama je objasnio i kako izabrani predsjednik bira “tim za koji misli da će mu služiti dobro i odražavati njegove politike”.

 Izabranog predsjednika pozvao je “da pruži ruku” Amerikancima koji se osjećaju razočarani i zabrinuti njegovom iznenađujućom pobjedom.

“Rekao sam mu i javno kažem, s obzirom na prirodu ove kampanje i gorčinu i silovitost te kampanje, zaista je važno pokušati poslati neke signale jedinstva. Ispružiti ruku manjinama, ženama i drugima koji su zabrinuti zbog tona kampanje”, rekao je Obama.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.