pixabay

Obama održao oproštajni govor: Odbijam diskriminaciju protiv američkih muslimana

Autor: dnevno.hr

Naglasio je da želi Trumpu dati jednak prostor koji je njemu dao prethodnik, republikanski predsjednik George W. Bush tako što se nakon napuštanja ureda nije eksponirao u javnosti.

Američki predsjednik Barack Obama u Chicagu je održao svojoproštajni govor u kojem se zahvalio svojoj obitelji i proglasio svoje vrijeme dok je bio predsjednik SAD-a kao najveću čast u svom životu.

Apelirao je na okupljene da odbace neke od politika koje je Trump promovirao tijekom predsjedničke kampanje za Bijelu kuću. U svom oproštajnom govoru dao je do znanja da se njegova stajališta nisu promijenila. “Odbijam diskriminaciju protiv američkih muslimana”, rekao je, što je popraćeno pljeskom publike. “Ako netko može iznijeti plan koji je bolji od poboljšanja koja smo napravili za naš sustav zdravstvene zaštite, a koji pokriva što više ljudi po što manjim troškovima, javno ću to poduprijeti”, dodao je

Obama je u svom govoru priznao da je ispravljanje povijesnih nepravdi – rasnih podjela bio nemoguć cilj. Nakon mojeg izbora, bilo je priče o post-rasnoj Americi. Takva vizija, koliko god bila dobronamjerna, nikada nije bila realna. Rasa je i dalje ostala moćno sredstvo podjele u našem društvu, ustvrdio je.

Naglasio je da želi Trumpu dati jednak prostor koji je njemu dao prethodnik, republikanski predsjednik George W. Bush tako što se nakon napuštanja ureda nije eksponirao u javnosti.

Obaminom govoru prisustvovali su prva dama Michelle Obama, potpredsjednik Joe Biden, njegova žena Jill Biden te mnogi od sadašnjeg i bivšeg osoblja Bijele kuće te onih koji su sudjelovali u kampanji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.