Foto: Twitter
Foto: Twitter

ISIL-OVCI UBILI SVEĆENIKA! Časna sestra opisala horor u crkvi: Natjerali su ga da klekne i prerezali mu grkljan!

Autor: M.B.

Lokalni mediji pišu kako je riječ o 84-godišnjem svećeniku Jacquesu Hamelu.

Dva naoružana muškarca upala su u crkvu kod mjesta Rouen na sjeveru Francuske, noževima su zatočili nekoliko osoba u crkvi, objavila je u utorak policija.

Policijski izvor je rekao da su napadači za taoce uzeli četiri do šest osoba u crkvi u gradiću Sain-Etienne-du-Rouvrayu.
The Guardian piše da je u crkvi bilo ukupno šest taoca, od kojih je jedan uspio pobjeći te je upravo on i alarmirao policiju. Francusko ministarstvo je potvrdilo da su dva napadača ubijena u policijskoj operaciji. Među smrtno stradalima je i svećenik, potvrdila je policija. Kako javlja Reuters, svećenik koji je bio među zatočenima u crkvi ubijen je oštricom noža.

Lokalni mediji pišu kako je riječ o 84-godišnjem svećeniku Jacquesu Hamelu.

Jedna od časnih sestara progovorila je o stravičnom događaju.
Ispričala je kako su svećenika napadači prisilili da klekne, prije nego su mu prerezali grkljan.

“Natjerali su ga da padne na koljena. Htio se obraniti, a onda se dogodila tragedija. Snimali su se, oko oltara su izvodili nešto poput propovijedi, ali na arapskom. Bio je to horor”, ispričala je časna sestra za televiziju BFM.

Podsjetimo, Vatikan je osudio ubojstvo svećenika.”Posebno smo šokirani jer je to strašno nasilje počinjeno u crkvi, u kojoj se najavljuje Božja ljubav”, rekao je glasnogovornik Vatikana otac Federico Lombardi. Istragu je preuzela francuska antiteroristička jedinica.

Francuski predsjednik Francois Hollande obratio se javnosti nakon napada na crkvu i ubojstva svećenika.

”Francuska mora ući u rat s Islamskom državom, na sve načine”, rekao je francuski predsjednik Hollande.

Hollande  je u govoru je kazao kako su dvojica napadača koji su zatočili taoce u crkvi te ubili svećenika, bili teroristi Islamske države.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad. “Naši su vojnici ubili svećenika u crkvi u Saint-Etienne-du-Rouvray”, objavili su islamisti.

FRANC

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI