Screenshot / YTwitter
Screenshot / YTwitter

NOVI TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ? Sirijac se raznio pokraj restorana, ranjeno 12 osoba!

Autor: dnevno.hr

Policiji je poznat od ranije zbog kaznenih djela, a u ruksaku su mu pronađeni vijci i čavli.

U njemačkom gradu Ansbachu u nedjelju u noći dogodio se novi napad u kojem je  poginula jedna osoba, a ranjeno ih je najmanje 12.

Napad je počinio 27- godišnji Sirijac koji je i poginuo u eksploziji, a zasad nije poznato je li riječ o samoubojstvu ili je Sirijac imao namjeru ubiti više ljudi.

CNN piše da je muškarac prije eksplozije želio ući na glazbeni festival koji se održavao u blizini, ali nije bilo više karata.

Bavarski ministar izjavio je da je 27-godišnjem Sirijcu prošle je godine uskraćen azil u Njemačkoj, a već je dva puta ranije pokušao samoubojstvo.

“Nažalost, moja je osobna procjena da vjerujem kako se ovdje vrlo vjerojatno dogodio pravi islamistički samoubilački napad”, kazao je ministar i dodao da se Sirijac  već ranije pokušao dva puta ubiti i liječen je u psihijatrijskoj bolnici.

Policiji je poznat od ranije zbog kaznenih djela, a u ruksaku su mu pronađeni vijci i čavli pa se pretpostavlja da je htio ubiti više ljudi, javlja CNN. 

Eksplozija u restoranu prekinula je glazbeni festival koji se održavao u blizini, a evakuirano je oko 2000 posjetitelja.

Podsjetimo, ovo je već četvrti napad u Njemačkoj u samo nekoliko dana.

Iz policije su dodali kako za sada nitko nije uhićen zbog ovoga incidenta.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI