Broj mrtvih u potresu na Nepalu i dalje raste! Preko dvije tisuće poginulih! Ima ozlijeđenih Hrvata! (VIDEO)

Autor: HINA

Američki geološki institut priopćio je da se radi o potresu jakosti 6,7 stupnjeva, što je ipak blaže od subotnjeg potresa od 7,9 stupnjeva.

Novi snažan potres pogodio je Nepal i Indiju u nedjelju i zatresao je zgrade u središtu New Delhija te izazvao lavine na Himalaji.

Liječnici su u nedjelju izveli stotine pacijenata na ulice nepalskog glavnog grada kada je naknadni potres uzdrmao bolnice i zgrade već oštećene u potresu u kojem je poginulo više od 2400 ljudi.

Za dnevnik HRT Stipe Božić je rekao da je  jedan alpinist kojeg poznaje, a koji se tamo nalazi, da je dobro, na sreću je stigao u bazni logor baš u vrijeme nesreće, u logor koji je na dobroj poziciji.

”Ena Vrbek je druga, ona je na manjoj planini, a ni njoj nije ništa. Sretan sam da mogu reći kako su mi i ostali prijatelji iz Slovenije zdravi i živi”,dodao je Božić.

Agencije pišu o bolesnim i ozlijeđenim ljudima koji leže na ulici ispred sveučilišne bolnice Kathmandu. Liječnici su nakon današnjeg snažnog potresa bili prisiljeni ispred bolnice podići šator u kojemu je priručna operacijska dvorana, kako bi ondje pružili pomoć najugroženijima.

Američki geološki institut priopćio je da se radi o potresu jakosti 6,7 stupnjeva, što je ipak blaže od subotnjeg potresa od 7,9 stupnjeva koji je pogodio tu regiju u subotu i odnio više od 2000 života – 1953 u Nepalu, te nekoliko desetaka na sjeveru Indije i u Kini.

“Još jedan potres, upravo ga osjećamo…”, rekao je indijski alpinist Arjun Vajpai u telefonskoj izjavi za Reuters iz baznog logora na Makalu, dvadeset kilometara udaljenom od Mount Everesta.




Krici i zvuk lavine mogli su se čuti preko telefona dok je Vajpai govorio, navodi Reuters.

Iz baznog logora na Everestu oglasio se rumunjski alpinist Alex Gavan koji je objavio na Twitteru da je novi potres pokrenuo tri lavine.




https://www.youtube.com/watch?t=57&v=9cRQQCvoxW4

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.