Screenshot Twitter

NOVI SNAŽAN POTRES POGODIO ITALIJU: Srušene zgrade, nema vijesti o žrtvama!

Autor: dnevno.hr

Potres se osjetio i u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Snažan potres koji je u nedjelju ujutro pogodio središnju Italiju izazvao je paniku među stanovništvom pokrajina Umbrija i Marke i bijeg na ulice gradova i mjesta u kojima je srušeno i oštećeno niz zgrada, objavila je služba talijanske civilne zaštite koja traga za eventualno stradalima.

Potres jakosti 6,5 prema Euromediteranskom seizmološkom centru, s epicentrom šest kilometara od umbrijskog mjesta Norcia, 68 kilometara jugoistočno od Perugije, u 7,40 teško je oštetio povijesnu baziliku svetog Benedikta u Norciji i prema prvim informacijama nanio velike štete, prenose agencije.

U Norciji je oštećena i gradska vijećnica. Televizijske snimke prikazale su svećenike kako mole ispred kipa svetog Benedikta ispred oštećene bazilike. Nedjeljni snažni potres uslijedio je nakon serije podrhtavanja zabilježenih u zemlji u proteklih pet dana, a nakon njega seizmografi zabilježili su tijekom nedjelje ujutro još nekoliko potresa jakosti od 3,5 do 4,8.

Potres se osjetio na sjeveru Italije sve do Bolzana, na granici s Austrijom te na krajnjem jugu u regiji Pugliji, kao i u glavnom gradu Rimu, a stanovnici ga opisuju kao posebno neugodnog zbog toga što je dugo trajao. Potresom su uz Norciju najviše pogođena mjesta Castelsantagelo, Preci i Visso, prema talijanskoj novinskoj agenciji.

Potres se osjetio i u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Potres se dogodio dva mjeseca nakon što je u prethodnom u kolovozu u pokrajini Markama jakosti 6,1 život izgubilo 300 ljudi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.