screenshot youtube
screenshot youtube

Novi pedofilski skandal u Britaniji: sir Clement Freud novi Jimmy Saville?

Autor:

Freuda je bivši premijer Velike Britanije Gordon Brown nazvao "nacionalnim blagom". Bio je dugogodišnji parlamentarni zastupnik, slavni kuhar, slavna TV i javna ličnost, rektor sveučilišta, i unuk oca psihoanalize. I, sudeći po istrazi nedavno pokrenutoj, serijski silovatelj i pedofil, koji je svoj status zastupnika i titulu koristio kako bi zataškavao svoje seksualne perverzije.

Današnji “The Sun” piše kako je Sir Clement Freud koristio svoj status parlamentarnog zastupnika kako bi zaveo teenagerice, ali i one mlađe: nakon što je sredinom mjeseca otkriveno da je istraga pedofilije u vrhovima britanske vlade došla i do 2009. preminulog Freuda, javilo se, kao i u slučaju Jimmy Savillea, dosta djevojčica koje je zlostavljao, od kojih je najmlađa imala tek deset godina. A imaju i prilično dobre dokaze za svoje tvrdnje, poput pisma koje je Janet Rowlerson, danas stara 55 godina, a u trenutku kad je primila pismo stara 16 godina, predala medijima. To je rukom pisano pismo na službenom formularu parlamenta, u kom parlamentarni zastupnik Freud, tada star  54 godine, poziva četrdesetak godina mlađu Janet da mu se pridruži na večeri. Nju je zapazio na dodjeli “Booker Prize” nagrade, 1978., i pozvao je na spoj. Iako se nisu uopće upoznali na toj dodjeli, on je nekako doznao njenu adresu i napisao joj: “Draga Janet, ako ne planiraš ništa zanimljivijeg u četvrtak 23. studenog, bi li došla u 6 popodne u Palace Theatre u ulici Regent?

Imam emisiju i nakon toga bih te volio izvesti na večeru. Sincerely, Clement F.”

Rachel Dale 11:16 (1 minute ago) to me, Alex Detail below. Just waiting on Jan to say whether she will pose up today Sent from my iPhone Begin forwarded message: From: "Dale, Rachel" Date: 19 June 2016 18:32:19 BST To: "Ben O'Driscoll" , Alex Diaz Subject: Freud Hi, Jan got back from New York today so would not meet but I have almost everything below, apart from a pic of her at 16 (which she is looking for). She has a holding contract. MEMO: Janet, 54, was working for a publishing company at the Man Booker Prize award in 1978, when she was aged just 16. Clement Freud was at the event, he would have been 54 at the time, the pair did not speak but she noticed him occasionally glancing at her. A couple of days later a letter arrived at her work in a handwritten envelope that said, 'Personal.' The letter she received is below. Janet did not respond to the letter. Last night she said: "I was freaked out a lot at the time and now I feel like it was a massive escape. "When I received it I was shocked because I hadn't spoken to him, it was totally out of the blue. "My family, and my dad especially, were cross because I was so young and Clement was so old. "I feel relieved, it was a lucky escape. I think it just shows that he was into young girls. I only kept hold of the letter because it was very unusual but now I have seen everything in the newspapers it shows that he did not have correct intentions towards young girls. ---------------------------------------------------- Dear Janet, If you are not doing anything more interesting on Thursday Nov 23rd, will you come to the Palace Theatre in lower (or possibly upper) Regent St at 6pm. I am doing a broadcast and would then take you to dinner. Sincerely, Clement F.

Pismo je bilo u omotnici na kojoj je pisalo “osobno”, i poslano izdavačkoj kompaniji gdje je Janet upravo počela raditi nakon što je napustila školu.  “Zastrašujuće u svemu je što ja uopće nisam s njim razgovarala na dodjeli nagrada, niti su mi ga predstavili”, kaže Janet, danas majka troje djece, iz Kenta. Prije dva dana ona je za medije izjavila, “Zastrašujuće je znati da me je imao na oku”. Freud, političar i TV celebrity je, kažu britanski mediji, bio pedofil koji je desetljećima spopadao maloljetne djevojke, od deset godina na dalje. Godinama je zlostavljao djevojku koju je podizao kao svoju kćer, a navodno je divljački silovao jednu tinejdžericu dok je bio zastupnik, što je zataškano od strane političkog establishmenta. Napad je, kažu britanci, bio tako nasilan da je djevojka krvarila tjednima.

U međuvremenu još tri žene su optužile uglednog britanskog plemića i zastupnika, oženjenog i oca petero djece – i jedne tajne kćerke u francuskoj, s ljubavnicom – da je bio serijski seksualni predator, silovatelj i pedofil. Sylvia Woosley je imala samo 10 godina kad ju je Freud, tada 24-godišnjak, počeo seksualno zlostavljati. Kasnije ju je odgajao kao svoju “kćer” i pozvao u svoj bračni krevet zajedno sa svojim suprogom, glumicom Jill!

Freud je isto tako namamio neimenovanu 14-godišnjakinju u svoj dom, opio je i napostovao  u kupaonici, tvrdi njena sestra, a prenose britanski mediji. Treća žena je Vicky Hayes koja kaže kako ju je Sir Clement podizao kao svoju kćer od njene 14. godine na dalje, samo da bi je divljački silovao kad joj je bilo 17. Pet žena je do sad ispričalo policiji zastrašujuće priče o zlostavljanju i silovanjima od strane Freuda, dok su bile maloljetnice. Vicky Hayes je najviše uzbudila javnost jučer kad je za  ITV News ispričala kako je bila‘paralizirana od straha’ kad ju je manipulativni političar silovao nakon što ju je opio šampanjcem, a onda joj napomenuo da ga nazove ako je trudna. Godinama kasnije, kad je bila trudna s prvim djetetom sa svojim suprogom, pokušao ju je silovati ponovo. Prijavila je Freuda policiji nakon što je umro, no kontaktirala je policiju ponovo kad je shvatila da bi mogla postojati veza između Freuda i nestanka  Madeleine McCaan. Naime, u knjizi koju je napisala Kate McCann, majka nestale djevojčice, pročitala je kako je slavni Freud kuhao za obitelj McCann u svojoj vili u Praia da Luz, gdje je nestala malena Madeleine!

Hayes je rekla za ITV News: ‘To me je stvarno protreslo i uzmemirilo. On je imao vilu u Praia da Luz, u redu, no zašto bi pozvao obitelj McCann i kuhao za njih? Nitko drugi ne bi pomislio da je Freud sposoban za zlostavljanje i silovanje djeteta, no uradio je to meni. On je bio sposoban za sve.’

Peter Saunders, osnivač Nacionalne udruge ljudi zlostavljanih u djetinjstvu, rekao je za Daily Mail da je Sir Clement bio ‘na radaru’ te organizacije od prije. “Pred 12 godina, dok je još bio živ, do mene su doprli glasi da je bio povezan sa silovanjem. Dobio sam ime silovane žene, ali u apsolutnom povjerenju. U to vrijeme, nisam mislio da će od toga biti išta jer je bio bogat i moćan. Kasanje sam razgovarao s prijateljem iz druge organizacije, “Rape Crisis”, i on mi je rekao kako je i do njih došlo njegovo ime, davno prije, ali nisu imali konkretnih dokaza”.

Britanski tisak govori kako bi Sir Clement Freud mogao biti ‘novi Jimmy Savile’ obzirom da se gotovo svakodnevno, od izbijanja skandala pred desetak dana, javljaju nove žrtve s novim optužbama, i to argumentiranim. A “novi Jimmy Saville” ne znači samo još jedan pedofil u Engleskoj, nego još jedan pedofil iz vrhova engleskog društva, o čijim su zločinima svi znali sve, ali su svi sudjelovali u prikrivanju. A taj isti britanski establishment je pred desetak godina preko svog tiska pokrenuo hajku na pedofile u katoličkoj crkvi! Odličan spin i skretanje pozornosti!

Zločini počinjeni od strane sad već preminulog zastupnika – zanimljivo, i zločini Jimmy Savillea su isplivali tek NAKON što je umro – su došli pod svjetlo reflektora i na udar medija nakon pokretanja istrage i policijske operacije Hydrant, koja se bavi zlostavljanjem djece. Izvor iz policije koji je bivšeg zastupnika “serijskim silovateljem i zlostavljačem” rekao je za The Sun: “Kao i kod Savillea, Stuarta Halla, i Rolfa Harrisa, nakon što su imenovani kao pedofili, javio se velik broj žrtava. Pravi razmjeri njegovih zločina tek sad dolaze na vidjelo”.

Zašto tek sad? Sir Clement, ugledni član britanske aristokracije i visokog društva, unuk oca psihoanalize  Sigmunda Freuda i brat slavnog slikara – među ostalim zadužen za službene potrete britanske kraljevske obitelji – Luciana Freuda, bio je slavan, poznat milijunima u Engleskoj kao slavni kuhar, slavni komičar, kao pisac i novinar, kao zastupnik u parlamentu, kao član visokog društva. Bio je dio stalne postave na BBC emisijama poput one “Just A Minute”. Kad je umro na pogrebu su bili George Osborne i zvijezde uključivši Bona, Stephena Frya, Paula Mertona, Nicholasa Parsonsa i Richarda Curtisa, koji je inače u vezi s njegovom kćerkom  Emmom.

Sir Clement je posljednji u nizu likova iz engleskog visokog društva, uključujući masovnog pedofila Jimmy Savillea i TV voditelja Stuarta Halla, za koje je otkriveno da su bili pedofili i da su desetljećima nekažnjeno zlostavljali djecu uz znanje i šutnju svih oko sebe.

Autor:

ZADNJE VIJESTI