screenshot/Fox news
screenshot/Fox news

NOVI DETALJI NAPADA U NICI: Ubojica je obitelji poslao ogromnu svotu novca, a na mjestu napada bio je i dan ranije! (VIDEO)

Autor: T. P.

Prema novim informacijama svjetskih medija, otkriveno je da je napadač na mjestu napada bio i dan ranije te da je nekoliko dana prije napada poslao određenu svotu novca dijelu obitelji u Tunis.

U francuskoj Nici u nedjelju ujutro uhićeni su muškarac i žena za koje se sumnja da su povezani s napadom Mohameda Lahouaieja Bouhlelua koji je kamionom usmrtio 84 osobe i stotine ozlijedio, javlja France Presse. S ovim uhićenima broj osumnjičenih za umiješanost u napad popeo se na sedam osoba.

Nadležne institucije u Francuskoj pokušavaju otkriti kako to da je Bouhlel u ovom napadu djelovao sam. Naime, Islamska je država preuzela odgovornost za ovaj napad, no ljudi koji su poznavali Bouhlela tvrde da nisu primijetili znakove radikalizma u njegovu ponašanje. Ipak, policiji je otprije poznat po kriminalnim radnjama.

Reuters javlja da francuske vlasti još nisu objavile dokaze o njegovu pripadništvu radikalnom islamu, odnosno redovima ISIL-a pa se čitava situacija još uvijek pomno analizira.

Prema novim informacijama svjetskih medija, otkriveno je da je napadač na mjestu napada bio i dan ranije te da je nekoliko dana prije napada po prijateljima poslao 84 000 £ obitelji u Tunis, što je potvrdio njegov brat Jaber Bouhlel za MailOnline. Jaber Bouhlel rekao je da je i ranije znao slati manje svote novca, no ovom su količinom svi bili zatečeni. Dodao je da njegov brat “nije terorist”, i isto smatra i njihov otac, Mohamed Mondher, koji je rekao da je Mohamed Lahouaie Bouhlel bio “mentalno bolesta i ljut čovjek”, ali ne i radikalizirani vojnik ISIL-a.

“Između 202. i 2004. imao je živčane slomove. Znao je razbijati sve oko sebe i bio je jako ljut. Odveli smo ga liječniku i primao je terapiju”, rekao je Bouhlelov otac, piše Daily Mail.

Bouhlelova obitelj živi siromašno u manjem mjestu Msaken, 90-ak kilometara od tuniškog glavnog grada.

>>> PROFIL KRVNIKA IZ NICE: ‘Nije bio musliman, drogirao se, pio i tukao ženu’

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI