Screenshot

BRITANCIMA PUKAO FILM: ‘Locirat ćemo i likvidirati islamiste! Mrtav terorist ne može nam nauditi!’

Autor: Hina

Dosada se osamstotinjak Britanaca borilo na strani tzv. Islamske države, pola ih se već vratilo

Britanski građani koji se bore za organizaciju Islamsku državu (IS) moraju biti locirani i likvidirani i ne smije im se dopustiti povratak u zemlju, rekao je u četvrtak novi britanski ministar obrane Gavin Williamson za Daily Mail, prenosi France Presse.

“Jednostavno, moje je stajalište da mrtav terorist ne može nauditi Velikoj Britaniji”, rekao je za tabloid.

“Moramo učiniti sve kako bismo oslabili i otklonili tu prijetnju”, dodao je.

Broj osoba s britanskom putovnicom koje se bore u Iraku i u Siriji procjenjuje se na osamstotinjak, među kojima je 130 ubijeno, oko 400 ih se vratilo, a oko 270 je ostalo na Bliskom istoku.

O tom se pitanju uvelike raspravljalo 2014. kada se britanski građanin Mohammed Emwazi – poznat kao “Jihadi John” – pojavio na IS-ovoj propagandnoj videosnimci odrubljivanja glave stanovitom broju zarobljenika.

Gavin Williamson, koji je prošlog mjeseca postao ministar obrane pošto je Michael Fallon podnio ostavku nakon optužbi za nedolično ponašanje prema ženama, najavio je također potragu za borcima koji su pobjegli u druge zemlje te istaknuo da će im biti zabranjen povratak u Veliku Britaniju.

“Učinite sve kako nijedno mjesto za njih ne bi bilo sigurno, da ne mogu ići u druge zemlje širiti svoju mržnju i svoju kulturu smrti”, rekao je za Daily Mail.




S novinarom lista je razgovarao nekoliko sati pošto su dvojica muškaraca izvedena pred londonski sud pod optužbom za planiranje napada i ubojstvo britanske premijerke Therese May.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.