Nova kontrola populacije! EU donosi zakon o zabrani uzgoja vlastite hrane!

Autor: B.Biško

Trenutno 10 najvećih multinacionalnih kompanije koje se bave uzgojem GMO sjemena pod kontrolom drže preko 73 posto svjetskog tržišta sjemena u svijetu!

Nakon nedavne skandalozne odluke Europske komisije o privatizaciji vodopskrbe, iz Bruxellesa nam stiže novi zakon koji će biti jednako skandalozan.

Europska komisija poslat će europskom parlamentu novu uredbu kojom će poljoprivrednicima i povrtlarima zabraniti korištenje rijetkih autohtonih i starih sorta. Zakonski će biti propisano obavezno korištenje standariziranog unificiranog sjemena. Još je čudnija odluka kojom će biti čak i kažnjivo ako se koristi autohtono sjeme u vlastitom vrtu. Zaista sve vodi prema tome da se počinje vršiti kontrola svjetske populacije u svim segmentima. Prvo voda sad i hrana. Primorani ćemo biti ovisiti o svjetskim moćnicima koji će nam prodavati GMO hranu za koju uopće nećemo znati što je to zapravo. Zašto bi nekome smetalo ako u svome vrtu želimo posaditi autohtonu vrstu nekog voća ili povrća?

U SAD-u je donesen zakon kojem se federalnim sudovima ukida pravo zabrane uzgoja GMO proizvoda. Taj zakon, kojeg je nedavno potpisao Barack Obama, su amerikanci nazvali zakon o zaštiti Monsanta.

Trenutno 10 najvećih multinacionalnih kompanije koje se bave uzgojem GMO sjemena pod kontrolom drže preko 73 posto svjetskog tržišta sjemena u svijetu!

Europa nije jedina koja podliježe toj kontroli svjetskih moćnika. Novi Zeland je donio zakon koji po kojem se zabranjuje uzgoj hrane u vlastitim vrtovima i još zabranjuju trgovinu sjemena bez posebne dozvole vlasti.

Ako ovaj zakon prođe u europskom parlamentu time će multinacionalne kompanije kontrolirati hranu “od njive do tanjura”. Možda ne treba podleći nekakvim teorijama zavjere ali svi znamo da tim velikim kooporacijama nije u interesu nikakvo zdravlje i dobrobit stanovništva nego čisto i samo profit. A ako ćemo vjerovati nekakvim teorijama po kojima svjetski moćnici žele kontrolirati stanovništvu u neku drugu svrhu (depopulacije, selekcije, uvlačenje u nekakve izmišljene religije, uništenje krščanstva) onda bi se trebali zabrinuti i razmisliti u kojem smjeru sve ovo ide, jer nekad je bilo nezamislivo da voda i izvori vode ne budu temeljno pravo čovjeka ali eto i to se dogodilo.

Sve u svemu novi momenti koji se događaju u svijetu i Europi nas mogu navesti na razmišljanje, možda i pripremanje kako se snaći u svemu tome što dolazi.




Autor:B.Biško
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.