Wikimedia Commons

Njemački sud: Kuwait Airways imao pravo otkazati let Izraelcu

Autor: Hina

Slične odluke u pogledu Kuwait Airwaysa ranije su donesene u Sjedinjenim Državama i Švicarskoj

Njemački sud zaključio je u četvrtak da je kompanija Kuwait Airways imala pravo otkazati let jednom izraelskom putniku ocijenivši da se ne radi o diskriminaciji već o strogoj primjeni kuvajtskog zakona.

“Kompanija nije obvezna ispuniti ugovor ako se njime krši zakon njezine zemlje”, naveo je sud u Frankfurtu. Jedan izraelski putnik se obratio sudu nakon što mu je zrakoplovna kompanija otkazala put od Frankfurta do Bangkoka, uz međuslijetanje u Kuvajtu.

Kuwait AIrways je to opravdao kuvajtskim zakonom iz 1964., koji zabranjuje svaku razmjenu s Izraelom čije postojanje ne priznaje. “Neprihvatljivo je da jedna strana tvrtka, koja djeluje na temelju nacionalnih duboko antisemitskih zakona, može djelovati u Njemačkoj”, reagiralo je priopćenjem Središnje vijeće njemačkih židova. “Kuvajtski zakon o bojkotu Izraela posjeća na najgore trenutke progrona židova tijekom nacional-socijalizma”, dodali su.

Sud je naveo da se ne radi o diskriminaciji jer se njemački zakon primjenjuje samo na diskriminaciju prema rasi, etničkom podrijetlu ili religiji, ali ne prema specifičnoj nacionalnosti.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.