Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Njemačka ipak uvodi vinjete za strance

Autor: R.I.

Doznajte koliko će vas koštati vožnja po SR Njemačkoj.

Prema informacijama agencije Reuters, SR Njemačka je napokon postigla dogovor s Europskom komisijom oko početka naplaćivanja korištenja svojih autocesta za strance.

Kako javlja Reuters, Njemačka će definitivno početi naplaćivati svoje autoceste kroz uvođenje vinjeta, a cijene će se kretati između 2,5 i 20 eura. Kriteriji za određivanje cijena biti će prvenstveno snaga motora vozila i količina ispušnih plinova.

Podsjetimo, Europska komisija je prijetila Njemačkoj tužbom ako uvede vinjete samo za strance te su tvrdili da bi takav sustav naplate bio diskriminirajući.

Dvomjesečna njemačka vinjeta koštat’ će između 16 i 30 eura, ovisno o snazi motora i emisiji ispušnih plinova.

Iako nije određeno točno kada će krenuti novi sustav naplate, očekuje se da će zakon biti izglasan u Bundestagu prije parlamentarnih izbora u jesen 2017. godine.

Autor:R.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.