screenshot: HRT

NEVJEROJATNA BLAMAŽA GLAVNOG HAŠKOG TUŽITELJA: Grabar Kitarović nazvao – predsjednicom Srbije

Autor: A. P.

Ovo zvuči još nevjerojatnije kada znate da je presjednica Grabar-Kitarović sjedila tik uz glavnog haškog tužitelja

Na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a u svom je obraćanju glavni tužitelj Haškoga suda Serge Brammertz  hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zabunom nazvao predsjednicom Srbije. Ubrzo se ispravio, ali pogreška je napravljena. Inače, radu Haškog suda posvećena je Sjednica Vijeća sigurnosti UN.

Ovo zvuči još nevjerojatnije kada znate da je presjednica Grabar-Kitarović sjedila tik uz glavnog haškog tužitelja.

Brammertz je smješkajući je svom lapsusu rekao: “Dopustite da prvo iskoristim ovu priliku i poželim dobrodošlicu gospođi Grabar- Kitarović, predsjednici Republike Srbije… Hrvatske, jednako kao i gospođi Neli Kuburović, ministrici pravosuđa Republike Srbije”.

Podsjećamo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Sjedinjenim Američkim Državama, a na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda održava govor o Haškoj presudi šestorki koja se održala prošlog tjedna. Sjednica je posvećena radu Haaškog suda.

Autor:A. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.