NEMUSLIMANI SU NEČISTI: Škola odvojila šalice muslimana od šalica prljavih nemuslimana!

Autor: Z. K.

Škola u malezijskoj državi Selangor odvaja šalice muslimanske djece od šalica nemuslimanske djece.

Škola Sekolah Kebangsaan Taman Puteri odvojila je čaše koje koriste muslimanska djeca od čaša koje koriste nemuslimanska djeca, i to različitim naljepnicama. Naime na večini šalica napisano je „murid islam” što znaći muslimanski studenti, a na ostalim šalicama piše „murid bukan islam”, u prijevodu nemuslimanski student.  Prema izvještaju Malezije danas, različite čaše su zbog religioznih razliga u školu uvedene prošle godine, a uprava škole je odbila komentirati medijske upite.

Stvar je u tome što su nemuslimani u Kuranu opisani kao nečisti i nikako se ne bi trebali mješati s čistim muslimanima, pa je tako došlo do ove diskriminatorne mjere u ovoj školi.

 

Zamjenik ministra za mlade Chong Grijeh Woon  kritizirao je š školsku upravu i najavio istragu. Zamjenik ministra je kineskog podrijetla i musliman.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.