NATO poziva na smirivanje napetosti

Autor: Hina

"Kao što smo više jasno rekli, mi smo solidarni s Turskom i podržavamo teritorijalni integritet naše saveznice u NATO-u, Turske.

NATO je u utorak izrazio solidarnost s Turskom nakon što su njezine snage oborile ruski vojni zrakoplov te pozvao Ankaru i Moskvu da rade na smanjenju napetosti.
“Kao što smo više jasno rekli, mi smo solidarni s Turskom i podržavamo teritorijalni integritet naše saveznice u NATO-u, Turske. Ranije sam izražavao zabrinutost zbog implikacija vojnih akcija Ruske Federacije u blizini granica NATO-a”, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon izvanrednog sastanka Svjernoatlanskog vijeća na razini veleposlanika.
Stoltenberg je pozvao na Ankaru i Moskvu na smirivanje napetosti. “Diplomacija i deeskalacija su važni za rješevanje ove situacije”, rekao je.
Sjevernoatlantsko vijeće se sastalo na zahtjev Turske, koja je željela upoznati saveznike s današnjim incidentom.
Turski vojni zrakoplov srušio je u utorak ruski zrakoplov u blizini tursko-sirijske grani

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.