Wikimedia Commons

Napadač iz Charlottesvillea bio je ‘zaluđen’ nacizmom i Hitlerom!

Autor: Hina

'Imao je stavove o bijeloj supremaciji. Stvarno je vjerovao u te stvari'

Dvadesetogodišnjak za kojeg se sumnjiči da se zabio automobilom u gomilu koja je prosvjedovala protiv skupa bijelih supremacista u Charlottesvilleu, pri čemu je poginula jedna, a ozlijeđeno nekoliko desetaka osoba, u srednjoj je školi bio opsjednut nacističkom ideologijom, otkrio je u nedjelju jedan od njegovih profesora.

James Fields Jr. “bio je veoma zaluđen nacistima i Adolfom Hitlerom”, otkrio je profesor povijesti Derek Weimer za televiziju WCPO. Fields je bio zainteresiran za povijest, ističe Weimer, “pogotovo za njemačku vojnu povijest i Drugi svjetski rat”.

Fieldsa opisuje kao osobu koja je poštovala druge, no koja je imala “radikalne ideje o rasi” dok je pohađao srednju školu Randall K Cooper u Kentuckyju.

Weimer je otkrio kako je Field u školi napisao rad o nacističkoj vojsci tijekom Drugog svjetskog rata koji je bio “pun ljubavi za njemačku vojsku i Waffen SS”.

“Imao je stavove o bijeloj supremaciji. Stvarno je vjerovao u te stvari”, otkrio je njegov profesor za Washington Post. Naglasio je da je svog učenika pokušao odgovoriti od tih stavova, no priznaje da nije uspio.

“Probao sam najbolje što mogu. Ovo je definitivno lekcija i nešto oko čega trebamo biti budni jer razara našu državu”, istaknuo je Weimer.

Fields se zabio automobilom u gomilu koja je prosvjedovala protiv skupa “Ujedinimo desnicu” koji se održao u Charlottesvilleu zbog najave uklanjanja spomenika generala Konfederacije Roberta E. Leeja. U napadu je poginula 32-godišnja Heather Heyer, te je ozlijeđeno 19 ljudi.




Fields je ranije tog dana fotografiran u neonacističkoj uniformi, a Weimer ističe kako je bio na antipsihotičkim lijekovima.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.