faH

Napad Talibana u Afganistanu: Najmanje 32 žrtve

Autor: Hina / AFP

Za napad na kompleks afganistanske policije odgovornost su preuzeli talibani

U napadu talibanskih boraca koji je u tijeku u utorak na kompleks afganistanske policije u Gardezu, na jugoistoku Afganistana, najmanje 32 osobe su poginule a više od 200 ih je ranjeno, po najnovijim podacima bolničkih službi.

“Dosad smo primili 160 ranjenih osoba i 26 tijela, među kojima tijelo jedne žene, u glavnoj bolnici Gardeza, a imamo i 52 ranjenih i šest mrtvih u vojnoj bolnici”, kazao je liječnik Šir Muhamed Karimi, pomoćnik direktora za zdravstvo u pokrajini Paktija.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš potvrdio je smrt šefa pokrajinske policije Torjalaja Abdanija.

Za napad na kompleks afganistanske policije odgovornost su preuzeli talibani.

Pokrajina Paktija koja graniči s plemenskim zonama Pakistana talibansko je uporište gdje se bilježi jako prisustvo mreže Hakani povezane s pobunjenicima i počiniteljem krvavih napada i otmica.

Autor:Hina / AFP
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.