Screenshot

Najmanje 35 mrtvih u autobusnoj nesreći u Peruu

Autor: Hina

Do nesreće je došlo na panameričkoj cesti u području Arequipe, na jugu Perua

Najmanje 35 osoba smrtno je stradalo u srijedu u Peruu kad se autobus survao u provaliju duboku 80 metara s ceste na pacifičkoj obali, objavila je policija.

“Dosad je u autobusnoj nesreći pobrojano 35 mrtvih i 20 ozlijeđenih”, napisalo je na Twitteru peruansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Po novinskoj agenciji Andina, do nesreće je došlo na panameričkoj cesti u području Arequipe, na jugu Perua.

Autobus je krenuo iz obalnog grada Chale, na obali Tihog oceana, i kretao se prema Arequipi, po peruanskim medijima. Spasioci “su na licu mjesta od zore kako bi prevezli ozlijeđene” u bolnicu grada Camana, napisala je u tvitu guvernerka Arequipe Yamila Osorio.

Radi se o drugoj velikoj nesreći ove godine na peruanskim cestama. Drugog siječnja jedan je autobus pao s hridi visoke stotinjak metara nakon što ga je udario kamion na panameričkoj cesti, 45 kilometara sjeverno od Lime. U toj su nesreći poginule 52 osobe.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.