Good free photos

Mladi Varaždinac trbuhom za kruhom otišao u Katar: ‘Radi se 15 sati dnevno, život nije kao na televiziji – ipak je to muslimanska zemlja’

Autor: dnevno.hr

Na pitanje hoće li se vratiti, odgovorio je: "Povratak u Hrvatsku? Naravno, no zasad samo turistički!

Renato Kefelja, 26-godišnji Varaždinac, gotovo pola godine boravi u glavnom gradu Katara, Dohi, a iz Hrvatske je otišao iz istog razloga kao i većina drugih – u potrazi za boljim poslom, piše Varaždinski.hr.

“Nakon što sam godinama radio u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, donio sam odluku o napuštanju ove sredine. Taj sam potez napravio većim dijelom radi financija, kao i kod većine mladih koji napuštaju Hrvatsku, no volim putovati tako da je i to presudilo”, započeo je priču mladi Varaždinac, koji tamo radi na poslovima izgradnje podzemne željeznice.

“Radim na poziciji supervizora (nadglednika radova), vodeći pritom svoj tim. Već je gotovo pola godine kako sam u Dohi, a moram priznati da slika zemlje, kad si malo duže ovdje, nije onakva kakvom je vidiš kad si turist”, otkrio je Renato, dodavši pritom da ne misli ništa negativno.

“Život ovdje nije identičan onome kakvog možemo vidjeti na televiziji ili internetu. Ponajprije, ovo je ipak zemlja muslimanske vjere, što uvelike utječe način života. Pivo se, primjerice, može popiti samo u hotelskim barovima i nije baš jeftino, u prosjeku 85 kuna. Cigarete su jeftinije, ali se mogu kupiti samo na benzinskim crpkama ili tobacco shopovima”.

“Radi se mnogo, većinu dana, gotovo 15 sati, računajući odlazak na posao i s posla. Ipak, za svoj rad si dobro plaćen, tako da se za sad ne mogu žaliti. A i manjak slobodnog vremena rezultira manjom potrošnjom, što nije loše”, našalio se Renato, dodavši kako se uvijek nađe slobodnog vremena za obilazak grada i odmor.

Na pitanje hoće li se vratiti, odgovorio je: “Povratak u Hrvatsku? Naravno, no zasad samo turistički! Nema do odmora na našoj jadranskoj obali, obzirom da ovdje za kupanje izgubim volju već pri odlasku na plažu. Ovdje ni jedna nije besplatna, ulaz naplaćuju oko 100 kuna, a osim toga, one najljepše nisu ni otvorene za Europljane”, kazao je za Varaždinski.hr.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.