UHS(hrvatski studenti)

Mladi hrvatski studenti u Muenchenu organiziraju veliki Mimohod za herojski Vukovar

Autor: Z.P.

Kolona sjećanja u petak kreće sa Odeonsplatza u središtu bavarske metropole i završava na Königsplatzu

U čast gradu heroju Vukovaru mladi hrvatski studenti u Njemačkoj 18. studenoga u Münchenu organiziraju veličanstveni mimohod kako bi se prisjetili velike tragedije hrvatskog naroda i pada ove najveće utvrde obrane Hrvatske u Domovinskom ratu. Bit će to još jedno sjećanje i na sve koji su svoje živote položili u obranu Hrvatske. Kolona sjećanja u petak kreće sa Odeonsplatza u središtu bavarske metropole i završava na Königsplatzu u četvrti Maxvorstadt.

Studenti će okupljenima ovom prigodom podijeliti i svijeće za Vukovar, koje će upaliti i nositi u koloni sjećanja. Tom prigodom bit će i prikupljene donacije za Vukovar i njegovu obnovu.

Nakon mimohoda uslijedit će i prikazivanje filma o Vukovaru i njegovoj žrtvi, a ujedno bit će održan i zanimljivi kulturno- zabavni program uz nastup članova franjevačke mladeži, folklorne skupine, te organizatora Udruge hrvatskih studenata iz Münchena.

Mimohod će trajati dva dana tako da će se i u nedjelju 20.11.2016, u crkvi svetog Gabrijela na Prinzregentenplatzu završiti svetom misom na kojoj se očekuje rekordan broj hrvatskih vjernika.

u-muenchenu-mimohod-za-vukovar

Autor: Z.P.