Screenshot

MIKE POMPEO: Predstavlja li njegov dolazak zaokret u američkoj vanjskoj politici?

Autor: Hina

Danas postaje državni tajnik

Američki Senat treba u četvrtak na plenarnoj sjednici potvrditi Mikea Pompea, sadašnjeg ravnatelja CIA-e, za državnog tajnika.

Pompeo, kojeg je izabrao predsjednik Donald Trump, u ponedjeljak je jedva dobio odobrenje vanjskopolitičkog odbora Senata, zahvaljujući neočekivanoj promjeni mišljenja republikanskog senatora Randa Paula.

Rand, koji se protivio imenovanju Pompea zbog njegova stajališta o iračkom ratu i o američkim programima nadzora, rekao je da je promijenio mišljenje pošto je dobio Pompeova jamstva.

Neprolazak kandidature Mikea Pompea, koji na dužnosti američkog državnog tajnika treba zamijeniti Rexa Tillersona, bio bi veoma neugodan za Trumpa.

Pompeo je nedavno bio u središtu medijske pozornosti kada se u Pjongjangu u tajnosti sastao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.