Wikimedia Commons

Merkel smatra da je snažno europsko gospodarstvo dobro za SAD

Autor: Hina

"Protekcionizam, izolacionizam sprječava inovaciju i to je dugoročno nepovoljno za sve, a posebice one koji računaju na izolacionizam čak i ako koriste drugu terminologiju za to", istaknula je Merkel

Snažno europsko gospodarstvo dobro je za Sjedinjene Države, izjavila je u srijedu njemačka kancelarka Angela Merkel navodeći kao primjer poslijeratni Marshallov plan američkih ulaganja u Njemačku kako bi naglasila da trgovina može donijeti dobitak svima.

“George C. Marshall… bio je uvjeren da su dobra trgovina i snažno gospodarstvo u Europi dobri i za američke tvrtke i ne trebamo to zaboraviti”, kazala je ona u govoru pred njemačkom Marshallovom zakladom.

“Protekcionizam, izolacionizam sprječava inovaciju i to je dugoročno nepovoljno za sve, a posebice one koji računaju na izolacionizam čak i ako koriste drugu terminologiju za to”, dodala je Merkel.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.