Wikipedia

Marine le Pen – uz bok Trumpu i Putinu

Autor: Ivica Jurjević

Kako sada stvari stoje, Marine Le Pen ima čvrstu podlogu, ima narod ne iza sebe, ona ima narod uza sebe, ima narod i ljude sebi ravne

Ako Marine Le Pen nastavi ovako agresivno i prodorno, može vrlo lako biti predsjednica Francuske.

U Francuskoj nije lako pobijediti za predsjednika države, posebice kad se zna da je leglo ljevičara, postalo upravo u Parizu, odnosno u Francuskoj.

Zna to dobro i gospođa Le Pen.

Stanku je pogurala puno u brdo, rekli bi politički analitičari.

Tamo gdje nitko neće, niti ne pokušava od straha neodlučnih birača, ona je uzela plug i tamo zaorala.

Odmakla se od oca, od njegovih četiri posto birača, dogurala je do dvadeset sedam posto cijelog francuskog biračkog tijela.

U ovoj liberalizaciji i pomame, da je svijet jedan, da su narodi hrpe naslaganih tijela, da je sve vodno gospodarstvo, da se modernim medijima može manipulirati kako hoćete, e pa ipak se rodi netko koji zna zaprijetiti i kazat; nije baš kako se govori da mi nemamo granice, da u moju kuću može doći svatko i u toj kući uzeti vlast, da u toj kući nije jedinstven jezik nego tobože po duhu svetom, mogu biti jezici svih naroda i narodnosti, da se u mojoj kući možete vladati a da ništa niste dali, kako sveti Pavao kaže: ne možete nigdje živjeti ako niste radili i radom zaradili kruh svakidašnji.

Može Francusku biti sramota što to čini jedna dama, ali dama čiji je otac znao odgojiti tri kćeri u duhu pravde i pravednosti, bez oslanjanja na nekog trećeg, mogu misliti kad je Jean Maria, njih podizao kakva im je pravila usadio u dušu.

To se vidi na Marini: vidi se da neće popustiti pod populizmom, pod izbjeglicama, pod etičkim skupinama koje su nastale po velikim provincijama, i po kvartovima gradova.

Marine Le Pen kaže vrlo jasno i glasno: gospodo, svi smo mi jednaki i moramo jednako pridonijeti svojoj domovini, neće ovdje biti neradnika, neće ovdje biti zabavljača, ovo je Peta republika, u njoj morate biti za pet, ako mislite odlučivati i graditi karijeru.

Ovih dana Marine izjavljuje da se nada da i u Europu i Francusku dolazi predsjednik poput Trumpa: čovjeka koji je Ameriku probudio, koji je Americi dao svježi zrak.

Tko dobro poznaje kretanja u Francuskoj, taj mora pokazati da je i toj državi u srcu Europe potrebita osoba koja će kazati: od danas nema liberalizma, nema rasizma, nema lažne socijale, nema neradništva, nema otvorenih granica samo tako, svatko mora položiti račune.

Marine Le Pen je najavila da će njezina desnica biti kao Trumpova, ali ne pusta kopija već autentični izdanak baštinjen na tradiciji koju ona nosi iz obitelji, iz svog odgoja i iz svoje nezavisne kulture.

Mi koji cijeli život zagovaramo čiste račune, mi držimo da će Francuzi prepoznati zov daljine, zov iz pustinje, koji će približiti politiku svom narodu bez popuštanja.

Kako sada stvari stoje, Marine Le Pen ima čvrstu podlogu, ima narod ne iza sebe, ona ima narod uza sebe, ima narod i ljude sebi ravne.

Ona će sa ljudima Francuske dovesti novi sustav vrijednosti, po mjeri svakog Francuza.

Nova Gospa Francuske; zove se Marine Le Pen.

Neka tako bude.

Autor: Ivica Jurjević

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.