screenshot

Mailovi Hillary Clinton: katolici su ‘šaka jada’ i ‘vrlo zaostali’, priprema ‘katoličko proljeće’!

Autor: Marcel Holjevac

Na wilileaksu je moguće pronaći svašta, pa i mailove koji su nestali s privatnog servera Hillary Clinton. U nekima od njih se njeni najbliži suradnici žestoko obrušavaju na katolike, a u nekim se objašnjava kako varati da bi se dobilo predizbore. Najviše zabrinjava što neki od njih, prema mailovima, planiraju organizirati "revoluciju" unutar RKC kako bi je podredili interesima američkog hegemonizma, na sličan način na koji su to uradili na bliskom istoku i drugim zemljama.

Dok mediji u SAD i Hrvatskoj harangiraju protiv Trumpa žestinom koja nije viđena još od svjetskih ratova i metodama koje neodoljivo podsjećaju na Orwelovo “ministarstvo istine”, afera s mailovima Hillary Clinton – kao i sve ostale njene afere, od Benghazija do Whitewatera – ne dobivaju niti minute prostora u emisijama.

Pa tako nema osvrta – osim u striktno katoličkom tisku – ni na dokumente koje je objavio Wikileaks, odnosno Julian Assange.  A u njima John Halpin, lider liberalnog “Centra za američki progres”, nevladine organizacije tipa naše “Protagore” ili “Baba”, piše Jennifer Palmieri, Hillarynoj voditeljici komunikacija, i Johnu Podesti, voditelju izborne kampanje Hillary Clinton:

Predmet: Konzervativno katoličanstvo

“Najnoviji tekst Kena Aulette o Murdochu u New Yorkeru ide za tim da i Murdoch i Robert Thompson, glavni urednik WSJ-a, podižu svoju djecu kao katolike. J..eni Murdoch krstio je svoju djecu u rijeci Jordan, gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa. Brojni od najmoćnijih elemenata konzervativnog pokreta su svi redom katolici (mnogi obraćenici) iz Vrhovnog suda i “think tankova” do  medija i društvenih skupina. To je nevjerojatno onečišćenje uvjerenja. Oni moraju biti privučeni na sustavno razmišljanje i užasno zaostale odnose među spolovima i moraju biti potpuno nesvjesni kršćanske demokracije”, piše u prvom mailu Halpin dvoje najbližih suradnika Hillary Clinton. Taj mail se referira na napad Kena Aulette na Murdocha u rečenim novinama, New Yorkeru, u kom on u tekstu “Murdochov najbolji prijatelj” ismijava odluku Murdocha, šefa Foxa, jedine TV kuće u SAD koja ne lobira otvoreno za Hillary Clinton, i odluku Roberta Thompsona, izdavača Wall Street Journala, da odgajaju djecu u katoličkom duhu. Pritom, valja napomenuti, sam Murdoch nije prešao na katoličanstvo – no djecu je odlučio krstiti i odgajati kao katolike.

Palmieri, jedna od najbližih suradnica Clinton, odgovara: “Oni valjda misle da je to društveno najprihvatljivija konzervativna religija. A njihovi bogati prijatelji ne bi razumjeli niti da postanu evangelisti”.

Na to Halpin opet uzvraća, “Odična poanta! Oni se mogu razbacivati “Tomističkim” (sv. Toma Akvinski, op. MH) mislima i “subsidijarnošću”, i zvučati sofisticirano, jer ionako nitko nema pojma o čemu uopće pričaju”.

hillary1Nakon što je procurio ovaj mail, vodeća katolička udruga u SAD je pozvala na ostavku Jennifer Palmieri iz kampanje Hillary Clinton, zbog nazivanja katolika “izrazito zaostalima” (“severely backwards” i optužbi da ne znaju o čemu uopće pričaju. U izjavi, CatholicVote.org kaže da postoji jasan uzorak u kampanji Hillary Clinton koji ide za ismijavanjem velikog dijela Amerikanaca.




No, američki tisak se odmah dao u obranu Clinton, a sama Palmieri za sve optužuje – jasno – Putina. Ona je za CNN rekla da se ne sjeća tog maila i da ga ne prepoznaje – “mi nećemo provjeravati svaki od ukradenih mailova, hakiranih od Rusa kako bi se kompromitirala naša kampanja“, kaže ona. Ali ga se zato sjetio onaj tko ga je poslao, i potvrdio da je istinit – Halpin. Oboje tvrde da su katolici. CNN navodi da je Assange zapravo “ruski igrač”, odnosno špijunčina – tako tipično za fašistoidne režime, mrski neprijatelj je uvijek kriv za sve.

Trumpov kandidat za potpredsjednika, Pence, je pak dao izjavu u kojoj kaže, “Makar samo u ime svog katoličkog kandidata za potpredsjednika, Hillary Clinton bi trebala osuditi te isključive i netolerantne antikatoličke i antievangeličke primjedbe svojeg osoblja, te bi se morala ispričati vjernicima, i to odmah.”

Malo opširniji odgovor je dao Halpin, koji tvrdi da je i on katolik, iako možda ne najbolji, da je odgojen u katoličkom duhu, da nema ništa protiv konzervativnih katolika “iako se s njima ne slaže” i da mu je upravo katolički odgoj pomogao u formiranju “progresivnih” stavova” (isti WC-i za muškarce i žene i sve ono što je već danas u SAD progresivno). Kaže da je sve skupa “izvučeno iz konteksta”. I njemu su, naravno, Rusi krivi za sve (što potvrđuje teze koje sam nedavno iznio o povratku Makartizma u SAD, samo ovog puta su demokrati, ne republikanci, ti koji vode histeričnu i bjesomučnu kampanju optuživanja svih i svakog da su “komunistički špijuni”).




“Katoličko proljeće” i “sjeme revolucije”

No, upravo u tome da se on predstavlja kao katolik je kvaka. Mailovi koji su iscurili još ranije pokazuju da su Podesta, voditelj Hillaryne kampanje, i Halpin planirali “katoličko proljeće”, revoluciju unutar katoličke crkve. Obzirom da drugi hakirani mailovi jasno pokazuju ulogu Hillary Clitnon i SAD u poticanju i kreiranju “arapskog proljeća”, koje je na vlast dovelo Americi sklone islamističke grupe umjesto uglavnom proruskih diktatora na Bliskom istoku, jasno je da se radi o utjecajnim ljudima koji imaju načina to i ostvariti. Kako?

Kreiranjem “liberalnih” katoličkih organizacija koje bi kao neka vrste pete kolone iznutra podrivale crkvu. U tim mailovima Podesta otvoreno govori o svojoj ulozi u kreiranju dvije takve “katoličke” organizacije koje bi trebale, mic po mic, prevesti katolike na pravu, “progresivnu” stranu povijesti.

U mailovima iz 2012, koje je objavio Wikileaks i koje je pisao Podesta, on odgovara na mail prjatelja i bivšeg šefa Baracka Obame, Sandyja Newmana, o “pokretanju katoličkog proljeća”. Možete ga vidjeti ovdje.

Newman sugerira kako “sami katolici zahtijevaju kraj srednjevjekovne diktature i uvođenje bar malo demokracije i uvođenja poštovanja za rodnu različitost u katoličkoj crkvi“. Newman o tome piše kao o sijanju “sjemena revolucije”. Podesta odgovara: “Mi smo stvorili “Katoličku alijansu za zajedničko dobro” (Catholics in Alliance for the Common Good) kako bismo organizirale trenutke poput tog. Ali mislim da mu trenutno nedostaje vodstvo. Poput “Ujedinjenih katolika” (“Catholics United”). Poput većine proljećarskih pokreta, mislim da će i ovaj morati krenuti od dna prema gore.

CACG je osnovao Tom Periello 2005. godine. Vodi ga Fred Rotondaro. I Rotondaro i Periello su stariji suradnici u Podesetinom “Centru za američki progres”, kojem je on osnivač. Dakle, radi se o još jednoj “false flag” operaciji, gdje se “cuckservatives”, konzervativci samo po imenu, infiltriraju u “neprijateljske” redove kako bi ovce izveli na pravi put svekolikog napretka.

Rotondaro je pozvao na zaređenje žena, napisavši: “Nikad nisam čuo racionalan razlog zašto žena ne bi mogla biti svećenik”. U istom tekstu kaže da je “istospolni seks djelo Boga”, (“Gay sex comes from God”), i pita se slaže li se i jedan katolik mlađi od 80 godina s katoličkim naukom o kontracepciji (koju crkva uzgred rečeno ne zabranjuje kao takvu). CACG je zapravo tipični trojanski konj, koji bi trebao unutar katoličke zajednice potkopavati crkveni nauk i prilagoditi ga “američkim vrijednostima”. Usto, lideri su povezani s visokim dužnosnicima u Demokratskoj stranci, poput osnivača Podeste koji je među najbližim suradnicima Hillary Clintnon. Namjera da se mijenja crkva agresijom iznutra je tu više nego očita. Ta politika nije nova, nju u Obaminoj administraciji provodi potpredsjednik Kerry, deklarativno katolik, koji je najglasniji zagovornik istospolnih brakova u svijetu i koji je otvoreno prijetio državama koje ne priznaju istospolne brakove da će “morati platiti cijenu svoje nehumanosti” (doslovce tim riječima).

Druga “proljećarska” organizacija, Catholics United, je također osnovana 2005. od demokratskih političkih aktivista Chrisa Korzena i Jamesa Salta. Toliko o odvojenosti crkve i države u SAD, i sekularnosti (problem je, naravno, samo kad crkva iznosi svoje stavove o društvenim pitanjima: kad političari postavljaju lidere crkvenih organizacija, to je košer). Ta “katolička” organizacija je osudila biskupe koji ne daju sakramente političirami koji podupiru pravo na pobačaj. To opisuju kao “sramotni pokušaj upotrebe katoličkog sakramenta kao političkog oružja”. Katolički autor Thomas Peters je rekao kako ti mailovi pokazuju da su te dvije organizacije “uključene u prevaru” i da je Podesta u tome imao vrlo aktivnu ulogu.

Odjeka u američkim medijima, a ni našima, sve ovo – nema, a glava tema zadnjih da je Trumpova izjava da neke žene svašta dozvoljavaju bogatim i moćnm muškarcima, pa i da ih hvataju za intimne dijelove tijela. Mailovi u kojima suradnici Hillary Clinton planiraju reprizu arapskog proljeća u katoličkom svijetu nisu nikom zanimljivi.

time-trump-vs-hill_0

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.