Ivica Galovic/PIXSELL

Mađarski zatvorenici napravili ogradu na granici sa Srbijom

Autor: dnevno.hr

Orban je naveo kako je rizik od propasti sporazuma Europske unije i Turske o smanjenju dolaska izbjeglica duž Balkanske rute razlog jačanja obrane granic

Mađarski zatvorenici završili su izgradnju prvog dijela druge ograde protiv izbjeglica i migranata na mađarsko-srbijanskoj granici, objavili su državni mediji.

Premijer Mađarske Viktor Orban objavio je u kolovozu planove o izgradnji druge linije ograde kako bi se pojačala postojeća barijera, napravljena prošle godine duž 175 kilometara duge granice.

Orban je naveo kako je rizik od propasti sporazuma Europske unije i Turske o smanjenju dolaska izbjeglica duž Balkanske rute razlog jačanja obrane granice.

Izgradnja „pametne ograde“, nazvane tako zbog tehnoloških karakteristika, počela je prije mjesec dana. Barijeru od tri metra visine i 10,3 kilometra dužine napravili su mađarski zatvorenici.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.