Wikimedia Commons

Macron najavio deportaciju stranaca!

Autor: Hina

"Svi stranci koji nemaju reguliran status, a počine kazneno djelo bit će protjerani iz zemlje i o tome se neće pregovarati", izjavio je francuski predsjednik

Stranci, počinitelji kaznenih djela koji nemaju reguliran status bit će deportirani bez pregovora, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron u nedjelju u prvom velikom televizijskom intervjuu od preuzimanja dužnosti u kojem je branio i svoju reformu rada rekavši u intervjuu za mreže TF1 i LCI da će se njezini puni učinci osjetiti za dvije godine.

Početkom listopada 29-godišnji Tunišanin Ahmed Hanachi, uhićen dva dana ranije i pušten na slobodu iako nije imao uredne isprave, izveo je napad u Marseilleu ubivši nožem dvije žene.

U prvom većem televizijskom intervjuu koji je održao u nedjelju navečer dok mu po anketama pada popularnost, a dio javnosti ga optužuje da “bogate zasipa darovima”, Macron je branio svoju reformu tržišta rada. “Sve reforme” i njihove pune učinke na nezaposlenost “vidjet ćete za godinu i pol do dvije godine”, rekao je Macron. Pet mjeseci nakon preuzimanja dužnosti, predsjednik je proveo prvi paket reforma tržišta rada i priprema se donijeti drugi. Odgovarajući na pitanja troje novinara o svom obećanju da će za svog mandata smanjiti nezaposlenost na 7 posto aktivnog stanovništva, rekao je da “stopa nezaposlenosti polako pada”. Bez promjene zakona “donijet ćemo strože mjere i učiniti ono što moramo. Svi stranci koji nemaju reguliran status, a počine kazneno djelo bit će protjerani”, rekao je za TF1.

Macron je također rekao da planira posjet Iranu “kada za to dođe vrijeme”, što će biti prvi posjet nekog francuskog predsjednika Iranu od 1976., opetujući svoje “neslaganje” s Donaldom Trumpom u vezi s iranskim nuklearnim programom. “Ići ću, kada za to dođe vrijeme, kako bih vodio zahtjevan dijalog s Iranom”, rekao je odgovarajući na pitanje hoće li poći u povijesni posjet Teheranu na poziv predsjednika Hasana Rohanija pošto je Trump zadao težak udarac međunarodnom ugovoru o iranskom nuklearnom programu.

Francuski predsjednik u intervju je rekao da je “poduzeo korake” kako bi se oduzela Legija časti, visoko francusko priznanje, američkom producentu Harveyu Weinsteinu, optuženom za silovanje, agresije i spolno napastovanje.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.