screenshot/YouTube

Lufthansa otkazala gotovo 900 letova, 100 000 ljudi blokirano!

Autor: T. P.

Piloti štrajkaju zbog nepovećanja plaća već pet godina

Njemačka zrakoplovna kompanije Lufthansa otkazala je gotovo 900 letova zbog štrajka pilota koji će se nastaviti i u četvrtak.

Od oko 3000 letova otkazano ih je čak 876, od čega je 51 međunarodni let. Taj je potez blokirao 100 000 putnika. Lufthansa je sudskim putem pokušavala spriječiti štrajk, no uzaludno.

Piloti štrajkaju zbog nepovećanja plaća već pet godina, zahtijevajući retroaktivnu revalorizaciju. Sindikat pilota Cockpit objavio je u utorak navečer da poziva na produženje štrajka na čitavi četvrtak na dugim i kraćim letovima s polaskom iz Njemačke.

“Lufthansa saznaje za objavu sindikata pilota Cockpita o produženju štrajka u četvrtak prije nego je on uopće počeo u srijedu”, reagirala je kompanija tijekom noći, javlja CNN.

Eurowings je zbog odvojenog štrajka kabinskog osoblja morao otkazati oko 60 letova u utorak.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.