Le Pen predložila alternativu Europskoj uniji

Autor: Geopolitika.News

Marine Le Pen je već ranije u kampanji nastupala oštro protiv EU

Kandidatkinja na francuskim predsjedničkim izborima Marine Le Pen, u intervjuu radiju Europe 1, izjavila je kako želi zamijeniti Europsku uniju „Europskim savezom slobodnih i suverenih država“.

„Ja sam Europljanka, ali ne želim tu političku strukturu koja se zove Europska unija, koja se potpuno odmaknula od smjera. Zato ćemo joj možda iznaći novo ime, toj novoj Europi nacija i suradnje… Npr. Europski savez, koji će omogućiti državama ujedinjenje u projektima koji ne proturječe njihovim nacionalnim interesima, zato što je glavni problem EU upravo to, što je ona postala totalitarna“, izjavila je Marine Le Pen. Dodala je kako vjeruje da sa saveznicima unutar europskih država koje same stradavaju od EU, „može radikalno promijeniti model funkcioniranja Europske unije“. Novu integraciju ona je predložila prozvati „Europski savez slobodnih i suverenih država.“

Marine Le Pen je već ranije u kampanji nastupala oštro protiv EU. Tako je 18. travnja zatražila od državne televizije TF1 skidanje sa svoje pozadine zastave EU u vrijeme njezinog intervjua, izjavivši, kako je „EU učinila puno lošega našoj državi i našem narodu“. A direktor njenog izbornog stožera David Rashline je izjavio, kako će, u slučaju pobjede, Marine Le Pen raspisati referendum o izlasku Francuske iz Europske unije.

Original možete pronaći na geopolitika.news

Autor:Geopolitika.News
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.